Elf vragen aan… Toeter Jan

HAAREN – Deze week een keer niet een speler of trainer aan het woord in onze vaste rubriek. De beurt is namelijk aan Jan van de Pas, beter bekend als ToeterJan. Deze trouwe supporter van Nemelaer is, als aanhanger van Jong PSV en FC Eindhoven, inmiddels een bekende Nederlander geworden. Ook 073voetbal is fan (van Jan) en komt graag meer te weten over hem!

Naam: Jan van de Pas, maar de meesten kennen me als ToeterJan. Die naam heb ik zelf verzonnen, omdat ik bekend ben van mijn getoeter.
Geboren: 14 juli 1983 in Haaren. Op het adres Eind 33 staat mijn geboortehuis.
Club(s): Nemelaer, PSV en FC Eindhoven. Bij Nemelaer ben ik geboren, daar kwam ik al als kleine jongen, toen ik heel vaak met papa meeging. PSV ook al sinds ik klein was, Hans van Breukelen was mijn jeugdidool. En de laatste jaren ook FC Eindhoven, Jong PSV en de vrouwen. Ze hadden gevraagd of ik daar wilde komen supporteren, omdat ze weten dat ik altijd netjes ben.
Positie: Achter het doel van de tegenstander. In de rust ga ik naar de andere kant van het veld. Heel soms sta ik aan de zijkant, maar achter de goal voel ik me het fijnst.
Dagelijks leven: Ik woon sinds kort weer in Boxtel, in een eigen appartement. Helemaal zelfstandig, daar ben ik heel trots op. Af en toe werk ik bij Burgerhuys en de schaatsbaan in Oisterwijk. En bij evenementen als KermisFM en Rebirth Festival ben ik glazenophaler. Verder voetbal ik zelf bij ODC, houd ik van tv – vooral voetbal – en film kijken, toeteren, computeren en themahoekjes maken. Een paar maanden geleden heb ik bijvoorbeeld een kerstdorp gemaakt.

 1.  Sterkste/zwakste punt: Ik ben kwetsbaar, heb in mijn leven heel veel meegemaakt. Maar gelukkig word ik daar alleen maar sterker van.
 2. Kunst- of natuurgras: Echt natuurgras ruikt het lekkerst en kunstgras is blessuregevoelig. Maar je kunt er tenminste wel altijd op voetballen als het slecht weer is.
 3. Kleur voetbalschoenen: Als ik zelf voetbal draag ik gekleurde schoenen, maar zwart mag ook.
 4. Mooiste tenue en sportpark: De shirts van mijn drie favoriete clubs Nemelaer, PSV en FC Eindhoven natuurlijk. Daarnaast dat van het Nederlands elftal. Het mooiste sportpark vind ik dat van Nemelaer.
 5. Mooiste voetbalmoment: Tijdens FC Eindhoven – FC Den Bosch maakte ik, op de dag dat papa overleed, bij een doelpunt van Eindhoven een hartje voor papa in de camera van FOX Sports. Verder ben ik ook trots dat ik met de spelersbus van PSV door mijn eigen geboortestraat ben gereden. En ik heb op het podium gestaan bij het kampioenschap van PSV, Luuk de Jong heeft in mijn auto gezeten, ik heb tegen Legendary PSV in het stadion mogen voetballen, in de kleedkamer omgekleed, stond in Voetbal International, was een keer Man of the Match bij FC Eindhoven en in 2002 Supporter van het Jaar bij Nemelaer. Ook nog de bekerfinale van de beloften in 2008, met Jong PSV in Waalwijk, en ik ben met de selectie van Nemelaer op kamp geweest in Spanje. Daar genoot ik echt van, dat ik mee mocht. We hebben veel gelachen en ik heb ook in Spanje gewoon getoeterd. Verder dat de mensen die van me houden en mij heel leuk vinden achter me blijven staan.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik heb een keer naar een wedstrijd een verkeerd shirtje meegenomen. Ik ging toeteren bij FC Eindhoven, maar had per ongeluk mijn PSV-shirt meegenomen. Toen heb ik wel ducttape gepakt en de goede tekst erop geschreven, maar toch… Een dieptepunt was dat ik een paar keer ben weggestuurd door de scheidsrechter. Maar ik toeter alleen maar, netjes langs de lijn. Gelukkig was het daarna allemaal weer positief.
 7. Opvallendste teamgenoot: Ik heb bij alle clubs die ik supporter goed contact met de spelers. Bij Nemelaer bijvoorbeeld met Kevin van Kempen, Joeri Vugts, Luuk Vermeer, Ruben Buvens, Kamile de Jong, noem ze maar op. Eigenlijk de hele selectie wel.
 8. Voetbalhumor: In de kleedkamer doe ik na de wedstrijd altijd de vuile was in de tas, dat vind ik heel leuk. Er worden dan ook altijd veel grappen gemaakt. Behalve die keer dan dat Kevin van Kempen een taart in zijn gezicht kreeg en daarna ik.
  Voor de wedstrijd, tijdens de warming-up, haal ik altijd alle ballen op. Die breng ik dan naar Rick te Riele, zodat die ze bij het positiespel weer in het spel kan brengen.
  Bij Nemelaer zijn ook altijd leuke feestjes en andere activiteiten. Bij de playbackshow in de kantine doe ik altijd mee. Dan doe ik artiesten na als Snollebollekes, de Party Freaks, Gebroeders Ko, André van Duin of Guus Meeuwis. En ik heb ook een keer het clublied van Nemelaer gezongen, van Sten Reijnen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik zou nog wel eens bij Jinek aan tafel willen zitten. Of bij Beau, Veronica Inside, of het FOX Sports-programma De Eretribune. Een megaspandoek in het stadion van PSV met mijn naam en dat ToeterJan dan wordt toegezongen, dat zou ook geweldig zijn. En promoveren met FC Eindhoven naar de eredivisie natuurlijk.
 10. Beste speler uit de regio: Onze eigen Joeri Vugts. Een goede speler, met mooie acties en goals en hij werkt ook keihard.
 11. Opvallendste regioclub: Helvoirt, omdat het de concurrent is van Nemelaer. Dat zijn altijd mooie derby’s. En verder ODC, waar ik zelf ook voetbal bij het G-voetbal. ODC heeft twee accommodaties en soms is dat helemaal niet fijn. Het is niet één club, dat valt me heel erg op.
Foto: Jan Verhoeven

Geef een reactie