Dán mogen volwassenen ook weer trainen

DEN BOSCH – Op een nieuwe versie van de routekaart zijn de momenten af te lezen waarop onder meer wedstrijden tegen andere clubs weer mogelijk zijn. Zodra we een risiconiveau zijn gezakt (naar ‘ernstig’), mogen ook volwassenen weer trainen met een elftal. Een versoepeling later (‘zorgelijk’) mogen ook de kantines weer open. Kleedkamers en wedstrijden met publiek zijn pas vanaf risiconiveau 1 (‘waakzaam’) weer aan de orde.

Voor alle regio’s in Nederland geldt momenteel risiconiveau ‘Zeer ernstig’. Mocht dit afgeschaald worden naar ‘Ernstig’, ‘Zorgelijk’ of ‘Waakzaam’, dan wordt er steeds weer iets meer – ook op sportgebied – mogelijk.

Zeer ernstig
(meer dan 43.200 besmettingen en meer dan 467 ziekenhuisopnames p/w)
Trainen (in maximaal viertallen) op 1,5 meter afstand, met uitzondering van jeugd t/m 17 jaar en jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar. Onderlinge wedstrijden tegen teams van de eigen club zijn (voor de spelers onder 27 jaar) toegestaan.

Ernstig
(tussen 17.281 en 43.200 besmettingen en 277 en 466 ziekenhuisopnames p/w)
Trainingen voor volwassen met (maximaal) een elftal toegestaan. Kinderen tot en met 17 jaar mogen vrij trainen en ook wedstrijden tussen teams binnen de verenigingen zijn toegestaan. Publiek niet toegestaan en ook kleedkamers en kantine blijven gesloten.

Zorgelijk
(tussen 6049 en 17.280 besmettingen en 70 en 276 ziekenhuisopnames p/w)
Iedereen mag weer trainen. Wedstrijden alleen tegen elftallen van de eigen vereniging, zonder publiek en ook zonder kleedkamers. Kantines kunnen wél open, tot uiterlijk 00.00 en de inloop moet vanaf 23.00 uur stoppen. Er mogen – mits gereserveerd, geregistreerd en gezondheidscheck – 6 personen aan een tafel zitten en maximaal 50 personen binnen zijn.

Waakzaam
(minder dan 6048 besmettingen en 69 ziekenhuisopnames p/w)
Volledige trainingen en wedstrijden, met maximaal 100 toeschouwers per wedstrijd. Kleedlokalen en kantines mogen open zijn. Kantine moeten sluiten om 00.00 en de inloop moet vanaf 23.00 uur stoppen. Er mogen – mits gereserveerd, geregistreerd en een gezondheidscheck – 8 mensen aan een tafel zitten en maximaal 100 personen binnen zijn.

Geef een reactie