KNVB schrapt zaalvoetbal, hoopt voor jeugd

DEN BOSCH – Nadat eerder al nagenoeg het volledige veldvoetbal werd geschrapt voor de rest van het seizoen, is daar vandaag ook de A-categorie van het zaalvoetbal (waaronder FCK/De Hommel, ZVS/Bodemflex en DZV/Van de Biggelaar vallen) bijgekomen. De KNVB hoopt nog altijd dat de O23-competities en de op hoofdklasse- of divisieniveau acterende jeugdelftallen alsnog hun competitie kunnen ‘uitspelen’. Het besluit hiervoor wordt genomen na de eerstvolgende persconferentie van het kabinet op 23 maart.

Mochten de competities niet tijdig genoeg kunnen worden hervat, dan gaan ook de jeugdteams uit de A-categorie meedraaien in de Regio Cup. Dat geldt sowieso voor de senioren (op alle niveaus), de jeugd die uitkomt in de B-categorie en het zaalvoetbal op alle niveaus. Met regionale competities zonder promotie of degradatie hoopt de KNVB het seizoen toch nog sportief te kunnen afsluiten.

De Regio Cup zou moeten starten zodra het spelen van wedstrijden tegen andere clubs weer wordt toegestaan door het kabinet. Voor de startdatum wordt tevens rekening gehouden met de trainingsperiode die nodig is om weer wedstrijdfit te worden.

Geef een reactie