Elf vragen aan… Erwin van Iersel

VLIJMEN – Hoewel hij alweer bijna 37 is en lang niet elke wedstrijd mee kan doen, is Erwin van Iersel nog niet van plan het bijltje er bij neer te gooien. Hij wil ‘gewoon nog minimaal een jaar voetballen zonder coronagezeik en zonder pijn’ bij Vlijmense Boys. Dat en meer vertelt hij in onze wekelijkse rubriek ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Erwin van Iersel.
Geboren: 23 april 1984.
Club(s): Vlijmense Boys, PSV (jeugd), FC Den Bosch, OJC Rosmalen, Roda Boys en nu weer Vlijmense Boys.
Positie: Ik ben begonnen als rechtsbuiten, maar sta ondertussen laatste man.
Dagelijks leven: Ik werk ik bij Simson Applicatie in Oosterhout als planner, ben vrijgezel en heb twee lieve dochters: Tess van 10 en Lynn van 7 jaar.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punten zijn mijn trap en inzicht. Zwak is dat ik wel eens een een risicootje kan nemen achterin.
 2. Kunst- of natuurgras: Blij Vlijmense Boys hebben we geen kunstgras. Wij trainen en spelen dus altijd op natuurgras en dat blijft ook het lekkerste.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte Copa Mundial, al zowat heel mijn leven.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Onze nieuwe shirtjes bij Vlijmen zijn heel mooi en voor het sportpark ga ik ook gewoon voor ons Vlijmense sportpark. Mooi tussen de bomen en een lekker – maar wel iets te groot – hoofdveld.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat zijn er meerdere, maar als ik echt moet kiezen was dat toch wel het laatste kampioenschap met FC Den Bosch. Toen promoveerden we naar de eredivisie.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De enkelblessure die ik ongeveer twee jaar geleden opliep door een blinde schop uit Gestel.
 7. Opvallendste teamgenoot: Wij hebben een heel elftal met opvallende gasten, maar Stef Lammers springt er wel uit. Altijd een grote bek, maar na anderhalf pilsje ligt ie onder de tafel.
 8. Voetbalhumor: Als ik in de kleedkamer ben, dan kun je beter je boxershort even checken voordat je hem aandoet en er red hot ingesmeerd is.
 9. Wat wil je nog bereiken: Gewoon nog minimaal een jaar voetballen zonder coronagezeik en zonder pijn.
 10. Beste speler uit de regio: Ik vind het moeilijk om echt iemand te noemen. Wij hebben zelf een leuke lichting, met jonge jongens die goed kunnen voetballen en nog beter kunnen worden. Ik noem maar geen namen, anders gaan ze weer langs hun schoenen lopen.
 11. Opvallendste regioclub: Ondanks dat ik er zelf alweer een tijdje speel, kies ik toch voor Vlijmense Boys. Met zo weinig middelen wordt er toch altijd een leuk elftal op de been gebracht en de vrijwilligers zijn ook top. Van de oudjes die doordeweeks wat klusjes doen tot aan de kantinedames en -heren, petje af.

Geef een reactie