TGG haalt opvolger Burg bij BVV

DEN BOSCH – Na het aangekondigde vertrek van Coen Burg heeft TGG snel gehandeld. De derdeklasser heeft in Jim Thewessen de keeper voor volgend seizoen gevonden. De 25-jarige Rosmalenaar komt over van stadgenoot BVV, waar hij maar amper voor in actie is gekomen.

“Hoger niveau, een leuker team en ik wilde altijd al een keer terugkeren bij  naar TGG.” Voor Thewessen is deze stap logisch, al baalt hij best wel van de gang van zaken. “Toen Coen wegging vroeg TGG mij al snel, maar had ik net ja tegen BVV gezegd, voor nog een seizoen. Die waren logischerwijs niet blij toen ik daar op terugkwam.”

Vier jaar geleden vertrok Thewessen bij TGG, op zoek naar meer speelminuten bij Maliskamp. “Ik wilde in principe niet weg, maar moest ook aan mezelf denken. Coen stond erin en die was lastig uit de basis te keepen.” Afgelopen zomer volgde de overstap naar het een klasse hoger acterende BVV. Over die club heeft Thewessen geen verkeerd woord. “Het is klote dat het maar 4 wedstrijden geduurd heeft, maar ik wilde altijd al terug naar TGG en die kans deed zich nu voor. Ik ga weer met bekenden van toen voetballen en hoop dat BVV een goede vervanger vindt.”

Cirkeltje rond
Eigenlijk stond Thewessen er niet om te springen om weer op 073voetbal vermeld te worden. “Ik sta er voort elk jaar op met het wisselen van club. Volgend jaar ga ik weer terug naar de Malis, dan is het cirkeltje weer rond”, besluit hij met een knipoog.

Foto: Jan Verhoeven

Geef een antwoord