Terug in de tijd: SCI 1996-1997

SINT MICHIELSGESTEL – Als we Jürgen Gerrits vragen om nog eens zijn archieven in te duiken voor deze rubriek, denkt hij meteen aan de successen met SCI eind jaren ’90. “Toen promoveerden we drie keer achter elkaar en klommen we van de 5e naar de 2e klasse. Een prachtige tijd.”

Na even spitten komt een teamfoto uit seizoen 1996-1997 tevoorschijn. In dat jaar werd SCI kampioen en er zouden dus nog twee promoties volgen. “We hadden een geweldig team, met in het kampioensjaar in de 3e klasse spelers als Bas van Haaren, Mark Pompe, Maarten de Laat, Paul Coret en Ron Schapendonk uit Den Bosch. René Schapendonk was de trainer.”

Wereldreis
Hoe dat team bij elkaar was gekomen? “De meesten speelden gewoon al bij SCI. Maar alles viel bij elkaar. De tweeling Henry en Leon van Wanrooij, nu de trainers van Avanti’31 en Essche Boys, kwam bijvoorbeeld terug. Verder was Mischa Stuiver een jaar eerder bij ons komen voetballen, omdat hij eerder onder trainer René Schapendonk had gespeeld. Bas van Haren sloot, nadat hij op wereldreis was geweest, halverwege het seizoen aan. Hij speelde daarvoor bij BVV en was een vriend van onze keeper Ron van Gaal. Die is na zijn eigen carrière nog jarenlang de keeperstrainer geweest bij SCI. Ook in de tijd toen ik er hoofdtrainer was.”

John van Vught is voor Gerrits een andere onvergetelijke naam uit die tijd. “John was de pinchhitter. Als die in het veld kwam, gebeurde er altijd wat. Zo maakte hij uit tegen Nijnsel de 2-2. En niet zomaar, maar met de hand à la Maradona. Jaren later werd hij er nog aan herinnerd.”

Mountainbiken
Met veel genoegen denkt Gerrits terug aan de mooie tijd. “De competitie werd pas op de laatste dag beslist. Wij moesten winnen van TGG en dat was nog een hele opgave. Het werd 2-1. Met vier anderen uit dit team – Hans Boeren, Eef van Dijk, John de Laat en John van Vught – fiets ik nog altijd wekelijks een rondje door de Drunense duinen op de mountainbike. Verder heb ik ook nog altijd veel contact met Henry van Wanrooij. Als we elkaar spreken, gaat het natuurlijk meestal over voetbal. Hij was ook elk jaar onze topscorer.”

(klik voor grotere versie)
Staand: Toon Raaijmakers (leider), René Schapendonk (trainer), Bas van Haren, John van Vught, John de Laat, Eef van Dijk, Rudolf Schuttel, Hans Boeren, Stefan van Gurp, Rini de Laat, Edwin Rijksen (verzorger) en John van Lent (assistent-trainer).
Zittend: Jürgen Gerrits, Mischa Stuiver, Rakesh Dewoe, Ron van Gaal, Ron Schapendonk, Henry van Wanrooij en Leon van Wanrooij.

Jouw team?
Heb je zelf ook nog een mooie elftalfoto uit de oude doos liggen? Laat het ons vooral weten! Mail naar terugindetijd@073voetbal.nl en we wijden er graag een nostalgisch artikel aan.

Geef een reactie