Streep door laatste reguliere competities

DEN BOSCH – Het uitblijven van versoepelingen tijdens de persconferentie van dinsdagavond zorgt ervoor dat de KNVB ook de laatste reguliere competities definitief heeft moeten afbreken. De pijlen worden volledig gericht op de Regio Cup, waarmee de voetbalbond het weggevallen seizoen alsnog op actieve wijze hoopt te kunnen afsluiten.

De afgelopen tijd was er nog de stille hoop dat de jeugdcompetities in de categorie A en Onder 23 nog konden worden voortgezet, maar dat blijkt in de huidige situatie ook niet meer mogelijk. Net als al eerder gebeurde met alle seniorenelftallen en categorie B in de jeugd, wordt nu ook voor de eerstgenoemde teams gekeken naar de Regio Cup. Alle teams zijn daar automatisch voor ingeschreven. Degene die niet mee wil doen, moet zich via de wedstrijdsecretaris uitschrijven. Dit kan tot en met morgen.

Direct starten
De KNVB zegt alles klaar te hebben staan om direct te kunnen starten zodra de versoepelingen dat toestaan. Dit geldt zowel voor jeugd als seniorenteams, ook al kunnen de seniorenteams nu nog niet onbeperkt trainen en is het perspectief voor hen vooralsnog anders. Uiterlijk 9 april wordt de poule-indeling voor de Regio Cup bekendgemaakt.

Foto: Joep von Berg

Geef een reactie