Waar gebeurd: de hotelkamer

ROSMALEN – Bij verre uitwedstrijden, bijvoorbeeld naar Zuid-Limburg, kwam de selectie van OJC eind jaren 90 niks tekort. De touringcar reed ‘s morgens al aan en halverwege werd er altijd uitgebreid gestopt. “Dan aten we in een hotel langs de snelweg een broodje en werd daar de bespreking gehouden”, weet Theo van Geffen nog goed. “Tussendoor mochten we dan ook nog even relaxen, kregen we een half uurtje eigen tijd.”

Meestal werd er dan een blokje om gelopen, een kaartje gelegd of een beetje gekeuveld in de zitruimte. Maar samen met wie anders dan Toon van Uden besloot Theo het een keer anders aan te pakken. “Er kwam destijds iedere zondag op Nederland 1 een voorbeschouwing op de eredivisiewedstrijden van die middag. Er was die dag een mooie wedstrijd, dus dat wilden wij wel even zien. Maar in de lobby was nergens een tv te vinden. We liepen toen een gang in, zagen de deur van een hotelkamer open staan en besloten daar samen op bed voetbal te gaan kijken. ”

Schoenen aan
Het spitsenkoppel lag prinsheerlijk van de nog een stuk jongere Dione de Graaff te genieten, toen de sfeer in de kamer plotseling volledig omsloeg. “Er kwam zo’n vrouw van het hotel binnen en die ging flink tekeer. Hoe wij het in ons hoofd haalden om daar met onze schoenen aan op bed te gaan liggen. We wisten even niet goed wat ons overkwam, maar Toon zei in een flits: ‘Doe eens rustig, joh. Wij liggen hier juist al een tijdje op ons tweede bed te wachten. We hadden twee aparte bedden besteld, dus schiet maar op.'”

De afleidingsmanoeuvre had resultaat, vertelt Van Geffen lachend: “Ze geloofde het, maakte zelfs excuses aan ons en ging de kamer uit. Wij peerden er ook snel uit en bleven op de gang achter een muur staan wachten. Toen de lift open ging, zagen we die vrouw eruit komen met een tweede bed. Geniaal!”


In deze rubriek willen we (voormalig) regiovoetballers de kans geven om hun anekdote met het publiek te delen. Heb je er een die bij deze in de buurt komt of die zelfs overtreft? Mail naar waargebeurd@073voetbal.nl en misschien is jouw verhaal te lezen in de volgende editie.

Geef een reactie