Competities volgend seizoen ongewijzigd

DEN BOSCH – Alle clubs starten het nieuwe seizoen in dezelfde competitie als waarin ze deze jaargang zijn begonnen. Zelfs als er teams wegvallen, blijven de competities van de eerste elftallen intact. Dat heeft de KNVB laten weten op vragen van de Provinciale Zeeuwse Courant.

Vorig seizoen werden geen kampioenen en degradanten aangewezen, maar een aantal clubs promoveerde wel doordat er (door fusies, terugtrekkingen of een overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal) open plekken vielen in diverse andere klassen. Dit seizoen is de competitie opnieuw vroegtijdig afgebroken en niet meer hervat, maar er wordt niet geschoven in de voetbalpiramide.

Wanneer een team uit een competitie van bijvoorbeeld 14 teams zich terugtrekt, wordt de competitie afgewerkt met 13 teams. De mogelijke open plekken worden vervolgens aan het einde van het seizoen rechtgetrokken. In de nacompetities kunnen dan extra promotieplekken vergeven worden.

Regio Cup
Mochten er voldoende versoepelingen komen, dan wil de KNVB voor de rest van het seizoen een Regio Cup organiseren. Daarin worden teams (zowel senioren als jeugd) in kleine poules aan elkaar gekoppeld, om het voetbaljaar toch nog actief te kunnen afronden. De poule-indeling voor de Regio Cup wordt uiterlijk vrijdag 9 april bekendgemaakt. Lees meer informatie in een van onze eerdere berichten.

Foto: Ruud Schobbers

Geef een antwoord