SCG’18 verliest aanvaller aan Irene

SINT MICHIELSGESTEL/GEMONDE – Na vijf jaar keert Nick Vliegenthart (27) terug naar de club waar hij ooit het voetballen leerde. Hij ruilt SCG’18 in voor Irene, de vijfdeklasser uit Gemonde die hij in 2016 verliet voor het tweede klassen hoger acterende RKVV Sint Michielsgestel.

Vliegenthart bleef ook na de fusie in Gestel voetballen, maar kwam de laatste jaren nog maar weinig in het stuk voor bij het eerste elftal. “Ik ben in de zomer van 2019 geopereerd aan mijn gescheurde kruisband”, legt hij uit. “Daarna een jaar moeten revalideren. Bij de start van dit seizoen, wat ondanks de coronamaatregelen nog wel van start ging, ondervond ik er nog altijd hinder aan. Daardoor startte ik op de bank en speelde ik in het tweede. Sindsdien heb ik eigenlijk altijd wel ergens last van gehad en ging ik mezelf afvragen waarvoor ik het nog zou doen, als je begrijpt wat ik bedoel?”

De rappe vleugelaanvaller besloot het bij SCG voor gezien te houden en terug te keren naar Irene. “Ik wil op een lager niveau, bij de club waar ik ben begonnen, gaan kijken wat ik kan betekenen op het middenveld. Er speelt nu een jonge groep, waar ik hopelijk met mijn ervaring in een hogere competitie van waarde voor kan zijn. “

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie