Nieuwe speler en vertrekker bij Jantjes

AMMERZODEN – De selectie van Jan van Arckel voor het nieuwe seizoen begint vorm te krijgen. Nagenoeg alle spelers die aan deze jaargang begonnen, zijn er ook volgend seizoen bij. Er komt er daarnaast eentje terug naar Ammerzoden en verder hoopt Giel Goesten dat zoveel mogelijk jeugdige talenten zich doorontwikkelen tot eerste elftalspelers.

De nieuwe trainer van de Jantjes is content over de groep waarmee hij aan de slag kan. Brian van der Steen werd al eerder als aanwinst gepresenteerd en verder is Jhon van der Krabben (foto) terug van weggeweest. “Die keert na een kort uitstapje richting Hedel terug”, aldus Goesten, die zelf al op 26-jarige leeftijd de kans krijgt als hoofdtrainer. “Jordi Struijk is de enige die wegvalt. Hij zet na aanhoudend blessureleed een aantal stappen terug en gaat bij Nivo Sparta 3 spelen.”

Levensader
Jan van Arckel beschikt over een talentvolle JO19-lichting en wil graag dat daar zoveel mogelijk spelers van doorstromen naar het eerste elftal. “Zij spelen in de 1e klasse, een mooi niveau voor een kleine club als de onze. Een achttal spelers – Dennis Heymenberg, Ernest Gevorgjan, Koen de Wit, Kyan Goesten, Luud Munsters, Melle Goesten, Mitchell van Beers en Stan van Noort – krijgt de kans zich te bewijzen. Aan het einde van de voorbereiding kijken we hoe de vlag erbij hangt en wat het beste is voor hun ontwikkeling. De jeugd moet de levensader worden en blijven van Jan van Arckel.”

Goesten is zelf ook een kind van de club. Hij was de afgelopen jaren, bij Roda Boys en WNC, op hoger niveau actief, maar keerde na een flinke blessure terug in Ammerzoden als hoofdtrainer. Hij benadrukt dat de selectie nog niet definitief rond is: “Ik houd m’n oren en ogen altijd open. Als ik een kwaliteitsinjectie op het spoor kom, dan haal ik die speler er natuurlijk graag bij.”

Foto: Marco Oomen

Geef een reactie