Kevin Brands op weg naar OJC

ROSMALEN – Met Kevin Brands heeft OJC Rosmalen voor het nieuwe seizoen een bekende naam naar De Groote Wielen gehaald. Dat meldden betrouwbare bronnen aan 073voetbal. De 33-jarige betaald voetballer uit Den Bosch kiest ervoor om bij de club te gaan voetballen waar hij op jonge leeftijd al rondliep.

Oom Frank keepte 300 wedstrijden in het shirt van OJC en ook vader Marcel bouwde af op toenmalig sportpark De Hoef. Voor Kevin reden genoeg om andere (betere) aanbiedingen naast zich neer te leggen en zijn laatste jaren als eerste elftalspeler om de hoek te gaan voetballen. Bij de Rosmalense hoofdklasser dus, waar zijn zoontje inmiddels zijn eerste voetbalstapjes zet.

Een opvallende keuze van Brands, die het afgelopen decennium vaak juist níet koos voor de meeste logische optie. Hij versleet een indrukwekkende rij clubs. Na vergeefse pogingen om te slagen in het betaalde voetbal bij RKC, FC Den Bosch en AZ lukt het hem bij Telstar alsnog om door te breken. Daarna volgde een reis langs Willem II, SC Cambuur, opnieuw Telstar, FC Volendam, NAC Breda en Go Ahead Eagles voordat het echte avontuur trok. Tussendoor was Brands nog even terug bij Almere City en VVSB (en hij trainde mee bij Roda Boys, foto), maar verder speelde hij zijn wedstrijden de laatste jaren in Turkije (Samsunspor), Indonesië (Bali United) en meest recent Thailand (Lampang FC).

Nieuwelingen
Inmiddels is Brands weer terug in Rosmalen en hij maakt nu de keuze om zijn gezin niet meer alleen te laten. Bij OJC Rosmalen moet hij met zijn ervaring een belangrijke schakel worden in het jonge elftal.

De hoofdklasser vangt het vertrek van een handvol spelers op met nog een aantal nieuwelingen, waarvan Lex van Dijk er een is. Binnenkort presenteert OJC de voorlopige selectie voor het nieuwe seizoen.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie