Weinig perspectief voor FC Den Bosch

DEN BOSCH – De enige regioclub die dit seizoen nog ‘gewoon’ om de prijzen strijdt, is FC Den Bosch. Nou ja, voor de prijzen is een groot woord. 2020-2021 is voor de Bossche betaald voetballers een jaar om heel snel te vergeten. De club heeft sinds gisteren de rode lantaarn nog vaster in handen en voorlopig is er nog maar bar weinig perspectief op betere tijden.

Het is heel simpel: FC Den Bosch moet de tering naar de nering zetten en dat is aan de resultaten op het veld te zien. Slechts 5 van de 32 wedstrijden die de club dit seizoen speelde in competitieverband werden gewonnen. De achterstand op FC Dordrecht, de nummer voorlaatst, is 4 punten en Jong AZ heeft na een onderling duel met de Bosschenaren de voorsprong weer vergroot naar 6 punten. Al voor de derde keer op rij kwam de uitslag pas in de slotminuut op het scorebord. De jonkies van AZ en FC Den Bosch leken op 1-1 af te stevenen, maar toen Wouter van der Steen een aanstormende aanvaller vloerde, ging de bal op de stip en won de thuisploeg alsnog.

Resterende missie
23 punten werden er dit seizoen bij elkaar gesprokkeld. Tussentijds ingestapt trainer Jack de Gier mag tekenen voor 12 daarvan, in evenveel wedstrijden. Waar hij eerder nog repte over het winnen van de vierde periode, is nu het verlaten van de laatste plaats de resterende missie. Er wordt al tijden gesnakt naar het einde van deze martelgang. In de hoop dat volgend seizoen met een schone lei – en hopelijk met meer financiële mogelijkheden – kan worden begonnen.

Achter de schermen zal er ongetwijfeld van alles spelen, maar na een hele turbulente periode is het echter momenteel zowaar even rustig vanuit De Vliert. De aflopende contracten van zeven spelers werden (formeel) niet verlengd. Paco van Moorsel, Christophe van Zutphen, Junior van der Velden en Dwayne Green mogen nog hopen op een nieuwe aanbieding, voor Don Bolsius, Ryan Lambert en Robin Voets lijkt er in het nieuwe seizoen sowieso geen plaats meer.

Geruchten
Over een mogelijke overname zijn de geruchten even helemaal naar de achtergrond verdreven. Wesley Sneijder en zakenpartner Ebert Dollevoet, de Amerikaanse Pacific Media Group of een groep van regionale ondernemers? Zolang er geen duidelijkheid is in de zaak Kakhi, lijkt het stil te blijven. Of kloppen de geruchten dat het een het ander helemaal niet hoeft te bijten? Voor de buitenwacht is het voorlopig afwachten. En voor de trouwe supporters, die de club noodgedwongen vanuit huis moeten volgen, blijft het hopen op betere tijden.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie