Elf vragen aan… Tim van Vught

SINT MICHIELSGESTEL – Al op jonge leeftijd werd Tim van Vught gescout door FC Den Bosch. De Gestelnaar kreeg als 11-jarig jochie landelijke bekendheid toen zijn ‘Bergkamp-doelpunt’ tijdens de training viral ging op Dumpert. Tot een doorbraak bij de profs kwam het echter niet. Via OJC Rosmalen keerde hij terug bij RKVV Sint Michielsgestel en tegenwoordig speelt Van Vught in het tweede elftal van fusieclub SCG’18.

Naam: Tim van Vught.
Geboren: 1 juni 1998 in Sint Michielsgestel.
Club(s): Ik heb vanaf mijn 4e tot mijn 9e in de jeugd gespeeld bij RKVV Sint Michielsgestel. Daarna 4 seizoenen bij FC Den Bosch, vervolgens een jaartje weer terug bij Sint Michielsgestel en toen een jaar bij OJC Rosmalen in de C1. Vanaf de eerstejaars B weer terug bij RKVV Sint Michielsgestel.
Positie: Het liefst speel ik op het middenveld, maar ik heb ondertussen op elke positie in het veld wel gestaan. Soms ging het goed en soms ook niet.
Dagelijks leven: Al vanaf mijn geboorte woon ik in Sint Michielsgestel. Ik woon nog thuis, bij mijn ouders. Op dit moment ben ik werkzaam op de financiële administratie bij Amacom, The Amazing Company.

  1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punten zijn denk ik mijn inzicht en traptechniek, waarmee ik iemand weg kan sturen. Zwak is dat ik een handje heb om af en toe nonchalant te worden tijdens een wedstrijd of training. Verder ben ik ook niet een van de snelsten.
  2. Kunst- of natuurgras: Mijn voorkeur gaat in principe uit naar kunstgras. Dan wordt er over het algemeen minder over het veld gescholden. Maar ik heb door het kunstgras wel een paar zware blessures opgelopen.
  3. Kleur voetbalschoenen: Ik heb door de jaren heen alle kleuren van de regenboog wel gehad qua voetbalschoenen. Op het moment heb ik een paar wit met zwarte voetbalschoenen en een paar rode.
  4. Mooiste tenue en sportpark: Ik kan zo niet een tenue noemen dat ik echt mooi vind. Doe maar het groen-wit van Den Dungen dan. Het mooiste sportpark van de regio vind ik met afstand ons Gestels kuipje.
  5. Mooiste voetbalmoment: Wedstrijden – vroeger in de jeugd bij FC Den Bosch – tegen clubs als Ajax, Feyenoord en PSV blijven toch bijzonder. Zeker als je ze af en toe eens kan winnen. Bij Gestel was mijn mooiste moment in de jeugd. Ik was met de B1 aan het spelen en stond ook op de lijst van de A1, voor het geval dat het nodig zou zijn. We stonden toen met de B1 al ruim voor en ik moest naar de A1, want daar was iemand geblesseerd uitgevallen. Maar we kregen toen net een vrije trap op randje zestien. Die wilde ik nog snel nemen, dus ik zei dat ze maar even moesten wachten. Ik scoorde die vrije trap, ging naar de A1 die met 4-2 achter stonden, en scoorde daar binnen 10 minuten ook 2 keer, waardoor het nog gelijk werd. Dat is toch wel een bijzonder moment geweest. Helaas werd ik daarna doodziek (en dat was niet van de drank). Dat ik op mijn 16e mijn debuut maakte in het 1e was ook wel een mooi moment natuurlijk.
  6. Dieptepunt/grootste blunder: In de jeugd heb ik wel eens een eigen goal gemaakt en dan kun je op dat moment wel door de grond zakken. Maar dat ik in de voorbereiding van het seizoen, nadat ik net mijn debuut had gemaakt, in de eerste wedstrijd mijn voorste kruisband afscheurde, is ook wel dieptepunt.
  7. Opvallendste teamgenoot: Ik denk dat Dennis Kapteijns toch wel de kroon spande toen ik nog bij het eerste zat. We speelden, toen ik er nog maar net bij was, ergens tegen een club die als ze wonnen nog nacompetitie voor promotie kon halen. Twee supporters achter Dennis zijn goal stonden hem geld aan te bieden om een bal door te laten. Even later scoorden wij en toen liet hij even zijn billen of ballen aan die supporters zien. Wij op de bank kwamen niet meer bij. Daan Voets was ook een geval apart. Die denkt als ie drie bier op heeft dat ie de grote man is.
  8. Voetbalhumor: Toen Luuk van Loon net nieuw bij SCG was, aten we op zondag voor de training soep met broodjes. Hij kwam aan de late kant binnen en iedereen zat dus al of was eten aan het halen. Hij ging op de eerste lege stoel zitten die ie zag staan. Dat was die van de trainer, dus die dacht: wat is dit nou? Luuk snapte er echter niks van. Iedereen lachen, maar hij zat daar maar.
  9. Wat wil je nog bereiken: Op dit moment is het belangrijkste dat er weer gevoetbald kan worden zoals voorheen, daarna zien we wel weer verder.
  10. Beste speler uit de regio: Een goede vriend van mij, Joep van der Meijden, is echt een speler waar heel veel dreiging van uitgaat. Hij speelt nu bij ODC. Als ik de selectie van SCG kijk, vind ik Mike van Lijssel echt een van de besten. Een beest op het veld. Ik speelde zelf tijdens de partij al niet graag tegen hem.
  11. Opvallendste regioclub: FC Den Bosch is op dit moment de enige regioclub die actief is en deze prestatie zijn dat dit moment ook wel opvallend te noemen in negatieve zin. Maar tegen Oss gewonnen vorige week, dat maakt wel weer een hoop goed als seizoenkaarthouder.

Geef een reactie