Weinig ruimte voor Regio Cup in openingsplan

DEN BOSCH – Ieder weldenkend mens vermoedde het natuurlijk al tijden. Maar nu lijkt dan toch echt definitief een streep te gaan door de Regio Cups. Zelfs als de data van het bij de persconferentie van gisteravond uitgesproken stappenplan kunnen worden aangehouden, lijken versoepelingen te laat te komen om dit seizoen nog in competitieverband tegen externe clubs te spelen.

Voor de senioren is het al helemaal klip en klaar: op z’n vroegst is het pas vanaf 7 juli (na ‘stap 5’) weer toegestaan om wedstrijden te spelen. Aangezien de Regio Cup in mei en juni zou worden gespeeld, kunnen de plannen daarvan de prullenbak dus in. Voor de jeugd is er nog een kleine opening. Als we het openingsplan goed interpreteren en ‘stap 3’ werkelijk op de nu geprikte datum (26 mei) kan worden doorgevoerd, zouden er mogelijk nog enkele weekenden resteren voor wat externe wedstrijdjes – zonder publiek en kleedkamers. In hoeverre dit genoeg is voor een ‘competitie’, is natuurlijk de vraag.

Weinig prioriteit
Voorlopig zijn er geen versoepelingen mogelijk, zo werd gisteravond duidelijk. Ook voor het buitensporten blijven de regels zoals ze al een hele tijd gelden. Alleen personen tot en met 26 jaar mogen in groepsverband trainen en onderlinge wedstrijden spelen met spelers van de eigen club. Voor sporters van 27 jaar en ouder is dat enkel toegestaan in groepen van vier (op anderhalve meter afstand).

De regering geeft in de routekaart naar het heropenen van de samenleving weinig prioriteit aan het buiten sporten in competitieverband. Het (binnen) uit eten is bijvoorbeeld eerder toegestaan. We zullen eraan moeten toegeven dat seizoen 2020-2021 definitief in de geschiedenisboeken belandt. In september kan en mag alles hopelijk weer zonder enige beperking. Na anderhalf jaar kunnen we dan weer als vanouds het voetballen op gaan pakken.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord