Terug in de tijd: BVV 1992

DEN BOSCH – Een van de beste teams uit de geschiedenis van het Bossche voetbal was op zeker de BVV-lichting aan het begin van de jaren 90. “We werden in 1991-1992 kampioen van de 1e klasse”, weet John Huisman nog als de dag van gisteren. “En dat was lang niet de enige prijs.”

Huisman versleet in zijn carrière veel clubs, maar blijft altijd een BVV’er. Des te mooier vindt hij het dat hij met deze ‘gouden generatie’ de prijzen aaneen reeg. “We wonnen destijds ook de districtsbeker en in het weekend van Pinksteren, tijdens Jazz in Duketown, ook nog de landelijke beker. Die ging die avond dus mee naar de Parade, waar we café de Biechtstoel op stelten zetten. Bestuurslid Floor van Hoessel, inmiddels helaas overleden, zou wel voor de beker zorgen. Maar helaas: doordat hij ook behoorlijk in het glaasje had gekeken, liet hij hem op de Parade staan. We hebben hem nooit meer teruggevonden.”

Kwekfestijn
Heel wat van de toenmalige selectiespelers zijn nog altijd actief in het regionale voetbal. Huisman lepelt ze moeiteloos op: “Edwin Verdonk is keeperstrainer bij BVV, Marco van Loon was trainer van Jan van Arkel en gaat naar RKVSC Velddriel, Bas Gösgens traint bij TOP en Miguel van den Dungen wordt coach van Best Vooruit.”

Natuurlijk is Huisman zelf ook nog steeds niet weg te slaan uit het amateurvoetbal. Hij had diverse hoofdklassers onder zijn hoede en is tot en met dit seizoen trainer bij BLC. De rest van het succesvolle elftal kan hij zich ook nog goed voor de geest halen. Hij volgt ze op de voet: “Kees Scheepers is verzorger bij HVCH, Rinie Janissen helaas overleden. Verder is een deel van het team bij de carnavalsvereniging van Mark Pompe. Ze hebben twee keer het Kwekfestijn gewonnen.”

Hele wereld over
Op de foto ontbreekt Gert-Jan Dona, die om beurten met Edwin Verdonk de bekerwedstrijden in het doel stond. Wil Coort was geblesseerd en zou later de hele wereld over reizen. Hij was keeperstrainer van Ajax, Porto, Zenit, Shanghai en tot voor kort werkte hij bij Olympique Marseille.

BVV promoveerde in 1992 naar de hoofdklasse, het hoogste amateurniveau in die tijd, waar het knap als 4e eindigde. Het was een geweldig elftal, vindt Huisman: “Bas Gösgens ging na dat seizoen naar FC Den Bosch. Ik had hem rechtervleugelverdediger gezet, waardoor hij veel op kon komen. Aan de linkerkant was middenvelder Miguel van den Dungen een belangrijke speler en verder natuurlijk de veel scorende Marco van Loon en Paul Coret met Joey Mulders met hun individuele acties. Het was een vriendenteam wat heel goed functioneerde.”

(klik voor grote versie)
Boven: Rinie Janissen (leider), Kees Scheepens (masseur), John Huisman (trainer), Edwin Verdonk, Wil Coort, Henry Verweij, Henk van Dongen, Chris Netten, Marco van Loon, Roland van Vonderen, Marco Wijnen, Bas van Haaren, Gerard Lambooy en Tiny van Helvoort (grensrechter).
Onder: Paul Coret, Mark Pompe, Toon van Uden, Miguel van Dungen, Bas Gösgens, Joey Mulders en Van Leeuwen.

Geef een reactie