Lintjes voor voetbalvrijwilligers uit de regio

DEN BOSCH – De jaarlijkse lintjesregen viel vandaag op Nederland. Ook binnen het regiovoetbal werden er enkele onderscheidingen uitgedeeld. Vrijwilligers van TGG, EVVC en de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie worden onder meer koninklijk onderscheiden.

In totaal krijgen binnen de gemeente ‘s-Hertogenbosch deze week (dit jaar worden ze niet allemaal op één dag uitgereikt) 25 inwoners een lintje uitgereikt. Zeventien mannen en acht vrouwen, 15 uit Den Bosch, 5 uit Rosmalen, 5 uit Vinkel en een uit Engelen. Onder hen Cor Houdijk (67), die al bijna 30 jaar vrijwilliger is bij TGG. Sinds 1992 is de ere-voorzitter actief in het (jeugd)bestuur en hij is de trotse oprichter en begeleider van het G-team. Daarnaast zat Houdijk jarenlang in de organisatie van het Den Bosch 800 zaalvoetbaltoernooi.

Maurits van Hooren (74) uit Hintham is eveneens onderscheiden. Naast het feit dat hij al sinds 1972 penningmeester is van tafeltennisvereniging PJS, en al jaren zeer actief als organisator van reizen voor de gepensioneerden van zijn voormalige werkgever, is de Hinthammer sinds 2012 ook voorzitter van de Rosmalenze zaalvoetbalcompetitie. Hij nam er het stokje over van Jack Peters, een ander icoon in de regionale (zaal)voetbalwereld.

EVVC
Vanuit Vinkel zijn verschillende voordrachten gedaan om vrijwilliger in het zonnetje te zetten. Jo van Dijk, Ans en Herman van den Hanenberg en Henriëtte de Kinderen zijn allemaal geëerd met een lintje. Jo (81) is al een halve eeuw vergroeid met EVVC. Hij was er bestuurslid, grensrechter, leider, runde het wedstrijdsecretariaat en druk met het onderhoud van het sportpark. Ans (66) en Herman (71) beheerden sinds 1992 de kantine van EVVC. Sinds dit seizoen zwaaien hun dochter en schoonzoon Gerwin van den Boom de scepter in de huiskamer van de Vinkelse voetbalclub.

Henriëtte (56) is tot slot ook een EVVC-vrijwilliger die onmisbaar is. Ze maakt(e) zich verdienstelijk als elftalleidster, jeugdbestuurslid, wedstrijdsecretaris, begeleidster van de pupil van de week, bij het programmablad, als accommodatiecommissielid en collectant, bij het jeugdkamp en als EHBO’er bij verenigingsactiviteiten.

Door EVVC wordt opgeroepen om de gedecoreerden te komen huldigen met een speciale Walk Trough.

Geef een antwoord