Terug in de tijd: Wilhelmina 2007-2008

DEN BOSCH – Als we Coen van Overbeek vragen naar een van de meest legendarische seizoenen die hij in zijn carrière meemaakte, denkt hij al snel aan 2007-2008, het jaar waarin de titel werd gevierd met Wilhelmina. “Ik was aanvoerder toen en het was 25 jaar geleden dat we kampioen waren geworden. Gouden tijden. Met zijn allen naar Het Hart op zondag. Hopen dat we dat snel weer kunnen gaan doen.”

Het ging in dat seizoen tussen Sarto en Wilhelmina, weet Van Overbeek nog goed. “Wij moesten de laatste wedstrijd winnen bij Nieuwkijk om kampioen te worden. Blijkbaar was er ook een supporter van Sarto aanwezig bij onze wedstrijd. Die had vóór de wedstrijd geld geboden aan Nieuwkijk als ze zouden winnen van ons. Dat was blijkbaar niet zo’n hoog bedrag. Serge Timmermans keepte daar toen en die had daarvoor jaren bij Wilhelmina gespeeld. Hij zei tegen ons: ‘We beginnen gewoon aan de wedstrijd om te winnen, maar we hopen dat jullie kampioen worden en hier een feestje vieren.’ Dat lukte. Het dak ging er eerst daar af en daarna kwamen nog een paar spelers van Nieuwkuijk bij ons in de kantine meevieren.”

Een grote glimlach verschijnt op het gezicht van Van Overbeek, huidig hoofdtrainer van zijn club, als we naar de meest opvallende spelers van de selectie van toen vragen: “Zonder twijfel Michael Valk en de keeper, Ad Hoogeveen. Valk was prettig gestoord en de gangmaker in de groep. Tijdens alle trainingskampen en als we aan het einde van het seizoen weg gingen met z’n allen, was het vaak hilarisch met hem. Zijn vriendin was bijvoorbeeld zwanger en hij wilde dat tijdens een weekendje – in de kroeg, met de microfoon – aan de groep vertellen. Hij kondigde meteen aan dat het tijd was om volwassen te worden. De dag erna gingen we naar de Wilhelminatoren in Valkenburg en het was super lekker weer. Terrassen ramvol en ineens hoorden we iedereen lachen en wijzen richting de top van de toren. Wie komt daar in zijn adamskostuum naar beneden getokkeld, denk je?!”

Uitfoeteren
Ook Hoogeveen was een geval apart. “Die trainde dat seizoen eigenlijk alleen mee. Ad was al wat ouder, maar hij wilde lekker bezig blijven. Toen halverwege het seizoen onze keeper er mee stopte, ging Ad ook zondags de goal in. Wat een winnaar was dat. Zelfs op trainingen, tijdens partijen, ging hij tekeer alsof het om de WK-finale ging. Als je je man liet lopen en ze scoorden, kwam hij zijn goal uitgerend om je uit te foeteren en bijna in elkaar te trimmen. Hij zorgde daarmee wel voor de juiste mentaliteit bij de rest van de groep. En buiten het veld was het een gouden gast.”

Er is onderling nog veel contact met de groep van destijds, vertelt Van Overbeek tot slot. “Ze zijn weinig veranderd”, lacht hij erbij. “Nee, we hebben geen Whatsapp-groep. Die bestond in onze tijd nog niet. Gelukkig niet, dan zou ik gek worden. Ik ben al wat ouder, hè.”

Geef een reactie