IJzersterke selectie voor FC 073voetbal

DEN BOSCH – Met Anouar Hadouir, Justin Tahapary en Anthony Lurling zagen we de afgelopen jaren verschillende Bossche profspelers afbouwen in het regionale voetbal. Maar ook in de dorpen rondom de stad groeiden latere ere- of eerste divisiespelers als Paul Beekmans en Koen van der Laak (Vught), Koen van der Biezen (Nuland), Frank van der Struijk (Boxtel) en Theo Lucius (Heeswijk) op. En wat te denken van Rosmalenaar Arda Havar, die het op latere leeftijd natuurlijk ook nog tot prof wist te schoppen.

Op dit moment zijn er nog steeds genoeg regiovoetballers actief in de betaalde tak van het landelijke (en internationale) voetbal. Het Brabants Dagblad publiceerde in de winterstop een fictief elftal met de beste spelers uit Oss. Voor ons een goede inspiratie om ook eens een zo sterk mogelijk team met 073-voetballers op papier te zetten. Het blijft altijd arbitrair, met het gevaar dat we iemand vergeten, maar we wagen een mooie poging:

(tekst gaat door onder afbeelding)

 1. Wouter van der Steen (FC Den Bosch, Vught)
 2. Moreno Rutten (NAC Breda, Engelen)
 3. Jordens Peters (Willem II, Berlicum)
 4. Jordy de Wijs (Queens Park Rangers, Vlijmen)
 5. Patrick van Aanholt (Crystal Palace, Den Bosch)
 6. Danny Verbeek (De Graafschap, Den Bosch)
 7. Sven Blummel (MVV, Schijndel)
 8. Rai Vloet (Heracles Almelo, Schijndel)
 9. Jordy Thomassen (Helmond Sport, Den Bosch)
 10. Tom van Weert (Aalborg BK, Sint Michielsgestel)
 11. Peter van Ooijen (Uerdingen, Rosmalen)
 12. Yannick van Osch (Fortuna Sittard, Den Bosch)
 13. Paco van Moorsel (FC Den Bosch, Boxtel)
 14. Jeremy Anthonisse (Jong PSV, Rosmalen)
 15. Rik Mulders (FC Den Bosch, Hintham)
 16. Souffian El Karouani (NEC, Den Bosch)
 17. Ringo Meerveld (FC Den Bosch, Den Bosch)
 18. Luuk Wouters (RKC Waalwijk, Schijndel)
 19. Jort van der Sande (FC Eindhoven, Den Dungen)

Het is gelukt om een prima elftal te formeren, wat waarschijnlijk een aardige rol van betekenis zou spelen in de Nederlandse eredivisie. Als we het met enkel spelers uit de gemeente ‘s Hertogenbosch moeten doen, komen we tot een tiental: Van Osch; Rutten, Van Aanholt, El Karouani; Van Ooijen, Verbeek, Meerveld, Mulders; Thomassen en Anthonisse. Die formatie mag er – aangevuld met bijvoorbeeld een talent als Justin Hubner (Wolverhampton Wanderers) – ook zeker zijn.

Een (Bossche) trainer voor dit gelegenheidsteam is niet 1, 2, 3 aan te wijzen. Mogelijkheden zijn Schijndelnaren Klaas Wels (TOP Oss) of Wiljan Vloet, of Peter Uneken (Jong PSV), die in het noorden is opgegroeid, maar al jarenlang in Rosmalen woont. En natuurlijk hebben we met Joëlle Smits (Hintham) ook een international van de Oranje Leeuwinnen binnen onze regiogrenzen wonen. ‘FC 073voetbal’ is kortom een team waar we zeker trots op mogen zijn!

Eén gedachte over “IJzersterke selectie voor FC 073voetbal

 • 8 mei 2021 om 11:38
  Permalink

  Vergeet niet Marjolijn vd Bighelaar. Komt uit Velddriel en al jarenlang spits bij de vrouwen van Ajax en doelpuntenmachine.

Geef een antwoord