Elf vragen aan… Niels Nagtzaam

DEN BOSCH – Niels Nagtzaam is misschien wel een van de meest getalenteerde voetballers van de regionale velden. De 22-jarige Bosschenaar maakte al op jonge leeftijd furore in het eerste elftal van FC Engelen en speelt de laatste tijd in het geel-groen van BLC. Hij zou een club op hoger niveau moeten aankunnen, maar zit voorlopig op zijn plek op Zuid. Hij vertelt in onze rubriek onder meer over een aantal opvallende (oud-)teamgenoten.

Naam: Niels Nagtzaam.
Geboren: 14 augustus 1998 in Den Bosch.
Club(s): Engelen, RKC/Willem II en sinds drie seizoenen BLC.
Positie: Buitenspeler, het liefst rechtsbuiten.
Dagelijks leven: Ik ben niet verliefd, verloofd of getrouwd, werk parttime en de rest van de tijd besteed ik met een vriend om iets voor onszelf te beginnen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste kant is mijn individuele actie en doelgerichtheid. Ik zoek de tegenstander graag op en denk altijd vooruit. Mijn zwakste punt is de omschakeling en het meeverdedigen. Het komt regelmatig voor dat ik achter mijn man aan moet en ik een overtreding maak die niet nodig is.
 2. Kunst- of natuurgras: Mijn voorkeur gaat uit naar kunstgras. Daar speel ik al sinds de jeugd op en heb ik het meest controle over de bal op,
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik pak het liefst elk jaar een andere kleur, behalve zwart. Het is moeilijk matchen met het groen-geel van BLC.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Qua tenue kijk ik toch terug naar mijn tijd bij Engelen. De paarse shirts en de witte broekjes en sokken vind ik erg mooi. Niemand heeft die kleurencombinatie en dat maakt ze uniek. Qua sportpark vind ik het verbouwde complex van BLC het mooist. Vanaf het volle terras in de zon heb je een heerlijk uitzicht over alle velden.
 5. Mooiste voetbalmoment: In de jeugd heb ik mooie toernooien gespeeld met RKC/Willem II. Als je dan de winnende penalty in de finale tegen Feyenoord maakt, is dat extra mooi natuurlijk. Daarnaast vond ik mijn laatste jaar in de jeugd bij Engelen – met Anthony als trainer – ook mooi. De Brabant Cup en het kampioenschap waren een mooie manier om mijn jeugdjaren af te sluiten.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De afgelopen anderhalf jaar. Twee onafgemaakte competities en heel weinig voetbal. Ik kijk er naar uit om weer op het veld te staan met BLC. Ik hoop dat ik nog weet hoe het balletje rolt.
 7. Opvallendste teamgenoot: Ik heb een team vol opvallende teamgenoten bij Zondag 2, dit zijn mijn vrienden en over iedereen valt wel wat moois te zeggen. Als ik kijk naar ons team op zaterdag is dit Pietje Vollebergh. Die kleine jongen verbaast me iedere week weer met zijn uitspraken, inzet en opkomst. Ik vraag me iedere week af of hij op tijd wakker is, maar hij stelt ons gelukkig ‘nooit’ teleur.
 8. Voetbalhumor: De bespreking bij BLC was met Johan Eerhart altijd heerlijk. Die kon haarfijn uitleggen aan de trainer hoe wij moesten spelen en wat er moest gebeuren. Elke week weer wist hij ervoor te zorgen dat alle ogen op hem gericht waren het lachen was tijdens de bespreking.
 9. Wat wil je nog bereiken: De ene keer wil ik hogerop, de andere keer wil ik gewoon gezellig bij BLC blijven. Dit jaar heb ik weer voor het laatste gekozen. Ik heb het naar mijn zin bij de club en kijk op het moment zelf wel waar ik zin in heb. Voor nu wil ik gewoon genieten en ik heb er vertrouwen in dat het een leuk jaar wordt bij BLC. Ik hoop dat we nog een keer kampioen kunnen worden.
 10. Beste speler uit de regio: Als hij zin heeft – en het mooi weer is – Jori van den Berk. Zijn snelheid en acties zijn ongelooflijk. Zodra hij de bal in zijn voeten krijgt en zijn man opzoekt, weet ik dat ik voor de goal moet zijn. Hij legt hem liever af dan dat hij voor een doelpunt gaat. Veel goals heb ik aan hem te danken.
 11. Opvallendste regioclub: CHC. Ik zie veel nieuwe namen voorbij komen en ze hebben al veel goede spelers. Benieuwd waar ze gaan stranden. Daarnaast raad ik iedereen aan om een keer bij BLC Zondag 2 te gaan kijken. Daar lopen veel verborgen pareltjes rond en de sfeer maakt je zondag weer goed. Zelf kunnen we volgend seizoen voor de top-3 gaan. Met Bas (van den Berk, red.) hebben we er een ervaren middenvelder bij, die ons team in balans kan houden.

Geef een antwoord