Elf vragen aan… Murat Dogan

DEN BOSCH/VUGHT – Bosschenaar Murat Dogan diende in zijn voetballeven verschillende clubs binnen onze voetbalregio. Na BLC, BVV, OJC Rosmalen, Schijndel en weer BVV strijdt hij de laatste seizoenen in het shirt van Real Lunet. Deze week is de 28-jarige middenvelder degene die onze bekende vragen beantwoordt.

Naam: Murat Dogan.
Geboren: 19 november 1992 in Den Bosch.
Club(s): BLC, BVV, OJC Rosmalen, Schijndel, BVV en tegenwoordig Real Lunet.
Positie: Middenvelder.
Dagelijks leven: Ik woon in Den Bosch, ben sinds kort getrouwd, werk als jongerenwerker en heb een eigen autobedrijf (MD Auto-centrum).

 1. Sterkste/zwakste punt: Het positiespel en mijn traptechniek zijn wel mijn sterkste punten. Zwak is mijn slaapritme. Ik slaap heel onregelmatig, waardoor ik mij soms moe voel tijdens wedstrijddagen.
 2. Kunst- of natuurgras: Liefst een goed grasveld, net zoals het vroeger werd bijgehouden bij Schijndel – ik weet niet of dat nu nog gebeurt. Maar anders kunstgras. Met goed of slecht weer, daar kun je altijd goed op voetballen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Liefst zwart of in de kleuren van je clubtenue en eentje met korting. Niet meer van die dure schoenen als toen we 12/13 waren. Daar trap ik niet meer in.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het blauwe Nike-tenue van Real Lunet is wel het mooiste. Lekker met korte mouwen. OJC Rosmalen heeft veruit het mooiste complex. Daar is het ook super goed georganiseerd voor zo’n grote club.
 5. Mooiste voetbalmoment: Ik denk toch wel het ongeslagen kampioenschap in de hoofdklasse met het tweede elftal van OJC. We speelden toen echt goed voetbal en waren best goed op elkaar ingespeeld. Daarnaast hebben we nog twee keer de beker gewonnen.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De lange liesblessure die ik opliep doordat ik destijds 6 keer in de week aan het voetballen was. 4 keer op het veld en 2 keer in de zaal. Die blessure viel net op het moment waarop ik was doorgeschoven naar het eerste van OJC.
 7. Opvallendste teamgenoot: Eigenlijk heel veel spelers van de oude selectie van BVV. Maar om er twee te noemen denk ik toch aan Glenn Hofstad en Stephan Netten. Glenn omdat die gewoon ADHD heeft en 90 procent van de tijd aan het zeiken is op het veld. Hij en ik in één kleedkamer kan trouwens best luidruchtig zijn. Ik denk dat sommigen onze stemmen in hun slaap nog horen. En Stephan omdat hij altijd bezig is om het team beter te maken. Die appte of belde je bijvoorbeeld een dag voor de wedstrijd om je op te peppen.
 8. Voetbalhumor: We waren met de selectie van BVV naar Dortmund geweest. Glenn was aangeschoten in het hotel en zwaar lastig en irritant. Op een gegeven moment kwam hij vast te zitten in de lift. God weet wat die daar had gedaan, maar hij had last van claustrofobie en begon te schreeuwen en wilde eruit. Wij hadden zoveel last van hem dat we deden alsof we hulp gingen halen. Maar we gingen eigenlijk gewoon met z’n allen een potje FIFA spelen. Hij heeft 45 minuten moeten wachten tot ze hem eruit haalden. Dit verhaal gaat nu nog rond.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik ben tevreden over mijn huidige situatie. Ik probeer mijn steentje bij te dragen om de jongeren vooruit te helpen en werk daarnaast hard aan mijn autobedrijf. Het zou mooi zijn als dat gaat groeien. Sinds een paar weken ben ik getrouwd. Ik hoop op een mooi huwelijk, met veel tijd met mijn familie en vrienden. Dan ben ik gelukkig en heb ik in principe alles bereikt. En dat het voetbal maar weer snel hervat wordt. Ik heb door de corona geen hoge doelen meer, ben al blij als we gewoon – net zoals eerst – kunnen voetballen zonder al deze onzin.
 10. Beste speler uit de regio: Ik denk dat ik heel veel spelers te kort doe als ik ze niet opnoem, maar voor mij zijn Imad Hamria en Ilias Zaimi wel twee van de beste spelers waarmee ik heb samen gespeeld. Daarnaast was Danny Nguyen ook een hele goede linksback. Hij heeft hele jeugdopleiding van RKC Waalwijk doorlopen, maar verpeste het helaas door zijn gokproblematiek. Mijn maatje pokerde tot in de late uren, zelfs voor de wedstrijddagen. Jammer, want anders had hij het net zo ver kunnen schoppen als Patrick van Aanholt.
 11. Opvallendste regioclub: Emplina is de eerste club die in mij opkomt. Ik vind het mooi om te zien dat zij met weinig financiële middelen toch zo goed mee draaien in de competitie. Jammer dat corona roet in het eten gooide. Ik had graag willen zien hoe dit jaar de competitie zou eindigen.
Foto’s: Gerald van Zanten

Geef een antwoord