Elf vragen aan… Ilias Sadqi

DEN BOSCH – Al jarenlang is Ilias Sadqi een vertrouwde kracht binnen de selectie van BVV. Waar veel van zijn voormalige teamgenoten het ‘zinkende schip’ verlieten, keerde hij na een jaartje BLC al snel weer terug. De inmiddels 34-jarige aanvoerder staat nog altijd fier op de boeg. Nog een seizoen hoopt hij er aan vast te plakken, om de club daarna als derdeklasser achter de laten.

Naam: Ilias Sadqi.
Geboren: 21 maart 1987 in Den Bosch.
Club(s): Heel mijn leven al bij BVV, met enkel een uitstapje in de jeugd naar TGG en Willem II en drie jaar geleden ben ik een seizoen bij BLC gaan voetballen.
Positie: Ik ben altijd controlerende middenvelder geweest, maar tegenwoordig vind ik centraal achterin wel goed.
Dagelijks leven: Ik woon op de Aawijk met mijn topvrouw Steffie. We zijn getrouwd en de trotse ouders van een zoontje genaamd Aiden (4 jaar) en dochtertje genaamd Aliyah (1 jaar). Ik werk bij Takkenkamp Groep als werkorganisator.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punt is het coachen en mijn positiespel. Het zwakke punt bij mij is mijn linkerbeen.
 2. Kunst- of natuurgras: Wij trainen zoveel mogelijk op natuurgras, daar gaat mijn voorkeur ook naar uit. Maar als we moeten uitwijken naar kunstgras, vind ik het ook niet erg. Ik krijg alleen wel vaak last van mijn rug en knieën daarvan.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart-rood, net als ons shirt. Maar ik heb geen voorkeur voor een kleur, als ze maar goed zitten.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste sportpark in onze regio is denk ik wel dat van OJC Rosmalen. Het mooiste tenue weet ik zo niet. Ik vind onze uittenues nu wel mooi, in het blauw.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat we met BVV (in 2012, red.) kampioen werden en zo promoveerden naar de 1e klasse.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Met een heel sterk team (in 2018, red.) toch nog degraderen naar de 3e klasse. Dat vond ik echt onbegrijpelijk.
 7. Opvallendste teamgenoot: Johan Eerhart, daar kan je echt mee lachen. Hij heeft zijn woordje altijd wel klaar, maar kan tegelijkertijd ook geweldig voetballen.
 8. Voetbalhumor: Er was iemand jarig en die trakteerde met chocolade bollen. Maar hij had er een volgespoten met scheerschuim en die aan de trainer gegeven. Volgens mij was het Rob van Loon. Die nam er een hap uit en trok een zuur gezicht, maar kon de grap wel waarderen.
 9. Wat wil je nog bereiken: In mijn laatste seizoen blessurevrij blijven en met BVV handhaven in de 3e klasse. Dan kan ik het mooi afsluiten. Daarna kan ik mooi bij mijn zoontje gaan kijken, die ook al voetbalt bij OJC.
 10. Beste speler uit de regio: Bas van den Berk. Hij wordt niet vaak genoemd en dus onderschat. Maar wat die jongen heeft bereikt in het amateurvoetbal, daar zijn er maar weinig van. Daarnaast is het ook een topgozer.
 11. Opvallendste regioclub: Ik vind dat CHC wel een heel leuk team heeft.
Foto’s: Gerald van Zanten

Geef een antwoord