Berlicummer tekent profcontract bij FC

DEN BOSCH – Dit seizoen maakte hij al volwaardig deel uit van de selectie, maar volgend jaar staat Jorn van Hedel écht onder contract bij FC Den Bosch. De 20-jarige Berlicummer tekende gisteren zijn eerste profovereenkomst, waarmee hij tot tenminste 2023 aan de Bossche eerstedivisionist verbonden blijft.

Van Hedel begon met voetballen bij BMC en doorliep vanaf zijn tiende alle elftallen van de Bossche jeugdopleiding. De rechtervleugelverdediger, die ook op links of in een aanvallender rol uit de voeten kan, sloot aan het begin van dit seizoen aan bij de hoofdmacht en kwam tot 21 wedstrijden. “Als geboren Bosschenaar en met veel vrienden die FC Den Bosch-supporter zijn, ben ik natuurlijk extra trots dat ik hier mijn debuut heb gemaakt en me nu ook officieel profvoetballer van FC Den Bosch mag noemen”, vertelt Van Hedel in een persbericht. “Ik ben niet altijd back geweest, speelde vroeger in de voorhoede. Toen de vaste rechtsback op een toernooi onverwacht niet mee kon doen, viel ik voor hem in. Dat beviel zo goed, dat ik me vanaf dat moment op die positie ben gaan richten.”

Nog steeds samen
Met een groepje spelers traint Van Hedel, hoewel het seizoen al is afgelopen, momenteel nog door. Hoe de selectie er volgend seizoen uit ziet, is nog een grote vraag: “Er zijn best veel spelers vertrokken, zo gaat dat in het profvoetbal. Gelukkig zijn er genoeg bekende gezichten over. Met Rik Mulders en Steven van der Heijden speel ik sinds mijn eerste FC-seizoen samen. Echt tof dat we nog steeds met elkaar in één elftal spelen. En nu met een profcontract op zak.”

Geef een antwoord