Regio Cup kan volgende week van start

DEN BOSCH – We staan voor het einde van de coronacrisis. Dat was de boodschap die Mark Rutte en Hugo de Jonge tijdens een vrijdagse persconferentie meldden. De harde lockdown is voorbij. Onder voorwaarden is vanaf volgende week weer een stuk meer mogelijk. Voor half juli kunnen alle volwassenen een coronaprik hebben gehad, zo luidde het goede nieuws.

De aanstaande versoepelingen worden vervroegd (van 9 naar 5 juni), zodat de horeca, culturele sector en ook de sport een extra weekend met meer ruimte krijgen. Voor het amateurvoetbal betekent dat dat jeugd tot en met O18 vanaf volgende week weer wedstrijden tegen teams van andere clubs mag spelen. Er is ook weer meer toegestaan voor de horeca (ook voor sportkantines), maar publiek is nog niet toegestaan. De Regio Cup kan dus vanaf zaterdag 5 juni beginnen.

Seniorenvoetbal
Ook voor volwassenen is er goed nieuws. Sporten zonder 1,5 meter afstand te houden is weer toegestaan wanneer dat, zoals bij voetbal, noodzakelijk is. Personen vanaf 18 jaar mogen nog niet tegen andere clubs spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen voetballers van dezelfde club zijn wél toegestaan. Kleedkamers en douches mogen ook weer open, net als de kantine. Reserveren, afstand houden en een gezondheidscheck blijft wel verplicht. Binnen moet een mondkapje gedragen worden. Toeschouwers zijn nog niet welkom om de sportparken.

Eerder was het plan dat Nederland vanaf 21 juli afscheid kan nemen van veel meer coronamaatregelen. Door de afname van het aantal ziekenhuisopnamen en coronabesmettingen kan er echter veel sneller afgeschaald worden. Als alles volgens plan verloopt, is 30 juni de datum waarop alle binnen- en buitensporten weer zijn toegestaan. Het amateurvoetbal tegen externe teams zou dan ook weer weer opgepakt kunnen worden door de senioren.

Foto: Cindy Stump

Geef een antwoord