Elf vragen aan… Bram Nijhoff

ROSMALEN – Kind van de club. Zo mogen we Bram Nijhoff toch zeker noemen. De 24-jarige linksbuiten van OJC Rosmalen voetbalt al zowat zijn hele leven op De Groote Wielen. Deze week voelden wij hem aan de tand met onze elf vragen.

Naam: Bram Nijhoff.
Geboren: 24 januari 1997 in Den Bosch.
Club(s): OJC, vanaf de mini’s tot aan het 1e, met tussendoor een jaartje WNC.
Positie: Linksvoor, spits, rechtsvoor of 10.
Dagelijks leven: Sinds kort woon ik tegenover het sportpark van OJC, samen met mijn moeder. Ik werk als accountmanager bij JobXion in Geldermalsen en hou graag van een gezellig feestje of iets doen met vrienden en familie. Een echte levensgenieter.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punt is denk ik dat ik een leuk linkerbeen heb en hou van mijn welbekende fakeschot. Mijn zwakke punt is het omschakelen naar het verdedigen en af en toe dat het te gezellig is op de zaterdagavond.
 2. Kunst- of natuurgras: Ik zeg bij een mooie vlakke grasmat dat ik natuurlijk voor natuurgras zou gaan. Helaas is dat vaak niet het geval, dus speel ik het liefst op een kunstgrasveld.
 3. Kleur voetbalschoenen: In de jeugd wilde ik de mooiste, opvallendste kleuren die er waren. Nu maakt het me niet super veel meer uit. Ik voetbal momenteel op zwarte schoenen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Dat is natuurlijk het rood-zwart van OJC. De accommodatie van OJC vind ik ook wel veruit het mooist in de regio.
 5. Mooiste voetbalmoment: Pfff, moeilijk.. Ik heb veel mooie momenten meegemaakt. De (periode)kampioenschappen in de jeugd waren bijvoorbeeld mooi en we speelden in leuke en sterke divisies. Verder natuurlijk mijn debuut bij het 1e. En het teamweekend met OJC in 2018. We hadden op Mallorca echt een gruwelijk mooi weekend. Veel gelachen en natuurlijk gedronken.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Mijn grootste dieptepunt is het verliezen van mijn trouwste supporter, die letterlijk elke wedstrijd langs de lijn stond en vaak eerder wist tegen wie ik speelde dan dat ik het zelf wist. Helaas heeft mijn vader – als trouwe supporter van het eerste van OJC – mij ook niet mijn debuut zien maken.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat zijn er wel meerdere, denk ik zo. Als ik er een moet kiezen, ga ik voor René Geerts. Een zeer goede voetballer, maar soms lijkt hij wel ongesteld. Dan is het niet zijn dag en kun je beter maar niet bij hem in het team zitten. Je kunt dan niks goed doen. En de andere keer is hij juist de sfeermaker, die ook houdt van een dolletje hier en daar.
 8. Voetbalhumor: Je moet een grap nooit twee keer vertellen, dan is ie veel minder leuk.
 9. Wat wil je nog bereiken: Buiten het voetbal om zou ik altijd graag nog iets voor mezelf willen beginnen, voor erbij te doen naast het werk. Binnen het voetbal wil ik er voor zorgen dat ik een stabiele kracht word en elke week bij de basis 11 sta.
 10. Beste speler uit de regio: Ik vind dat Dennis Knuiman een erg goede versterking is voor ons elftal. Goede voetballer, scorend vermogen, koelbloedig, snel en behendig. Verder doet Don Bolsius het altijd wel goed als hij speelt bij FC Den Bosch. Ik snap niet waarom hij niet vaker en langer mag meedoen.
 11. Opvallendste regioclub: Helaas kan ik dat nu niet beantwoorden. Ik hoop dat we snel weer wedstrijden kunnen gaan spelen.
Foto: Bente van Tooren

Geef een antwoord