Contract voor Van Bakel bij FC Den Bosch

DEN BOSCH – Sebastiaan van Bakel voetbalt de komende jaren ‘gewoon’ bij FC Den Bosch. Het 19-jarige talent uit Vlijmen, wat nog niet zo lang geleden nog indruk maakte in de 3e klasse en de afgelopen maanden doorbrak in de hoofdmacht van de eerstedivisionist, tekende een contract voor drie jaar.

Van Bakel speelde al op jonge leeftijd in de Bossche jeugdopleiding, maar ging op eigen verzoek terug naar zijn amateurclub v.v. Haarsteeg. Daar debuteerde hij als B-junior al in het eerste elftal en als 17-jarige werd hij alsnog verleid om weer in De Vliert te komen voetballen. In januari van dit jaar debuteerde de rappe linksbuiten in het eerste elftal. Hij kwam tot vijf invalbeurten en tekende tijdens zijn basisdebuut voor tweede doelpunten.

“Hij heeft alles in zich om publiekslieveling te worden”, vertelt Jan Gösgens in het persbericht. “Iedere speler ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Sebastiaan laat zien dat het gaat om potentie, om wat er in zit. Hij is echt ‘een rooie’, voetbalt met veel passie en strijd.” Ook Van Bakel zelf is blij met de overeenkomst: “Ik ben blij dat ik mijn eigen pad heb gevolgd. Bij Haarsteeg heb ik me prima kunnen ontwikkelen én had ik het naar mijn zin. Nu ben ik er klaar voor om me in het betaalde voetbal te laten zien. Ik ben héél blij met mijn eerste profcontract bij FC Den Bosch.”

Vorige week verzekerde FC Den Bosch zich al van de diensten van Berlicummer Jorn van Hedel.

Geef een antwoord