Elf vragen aan… Soufiane Bakkali

VLIJMEN – Soufiane Bakkali is inmiddels 30 jaar en ‘begint nu ervaren te worden’, zoals hij het zelf lachend zegt. De Vlijmense aanvaller was een belangrijke schakel bij een tweetal regioclubs, maar draagt tegenwoordig de aanvoerdersband van en maakt zijn doelpunten voor WSC.

Naam: Soufiane Bakkali.
Geboren: 22 februari 1991 in Den Bosch.
Club(s): WSC Waalwijk (nu 6 jaar), Vlijmense Boys, Willem II, CHC en NOAD’32.
Positie: Ik ben begonnen als linksbuiten en toen steeds een linie naar achter gegaan. Van linkermiddenvelder naar linksback. Bij CHC speelde ik vooral als controleur, maar daarna ben ik naar de spitspositie gegaan. Daar speel ik nu een jaar of 6 en het is ook mijn favoriete plek geworden.
Dagelijks leven: Ik heb altijd in Vlijmen gewoond en woon nu in Waalwijk, maar we hebben een huis gekocht in Haarsteeg, waar we binnenkort gaan wonen. Ik ben getrouwd en over een aantal maanden verwachten we ons eerste kind. Ik werk als technisch acceptant arbeidsongeschiktheidsverzekeringen bij Allianz.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is mijn scorend vermogen en mijn techniek. Mijn zwakste punt is dat ik geen trainingsbeest ben en altijd wel ergens achteraan loop.
 2. Kunst- of natuurgras: We spelen bij WSC onze wedstrijden op kunstgras. Ik heb geen voorkeur voor een grassoort. Op kunstgras kan het balletje sneller gaan en kan meer op techniek gespeeld worden. Maar ik zeg ook geen nee tegen een lekkere grasmat.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik kies de kleuren die het best passen onder het tenue.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het thuistenue van CHC en het uittenue van WSC. Ik vind witte tenues altijd wel iets hebben. Het mooiste sportpark is dat van Vlijmense Boys. Een mooi groot hoofdveld, wat er altijd goed bij ligt, een terras voor de kantine en rondom een staantribune.
 5. Mooiste voetbalmoment: De kampioenschappen met CHC staan zeker op 1. Verder speelden we een aantal jaar geleden de derby met WSC tegen Baardwijk. Ik was toen topscorer en we keken al maanden uit naar die wedstrijd. Maar toen de opstelling bekend werd gemaakt, bleek de te kiezen voor een andere spits. Ik snapte er niks van, heel die derby kon me op dat moment gestolen worden. Halverwege stond het 0-0 en ik mocht meteen na rust invallen. Bij een stand van 1-1 maakte ik denk ik één van mijn mooiste doelpunten ooit. Daarmee wonnen we de wedstrijd en kon de welbekende vinger richting de trainer.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: In mijn eerste seizoen bij Vlijmense Boys kwamen we in de nacompetitie terecht om degradatie te voorkomen. Ik pakte een kaart in de halve finale, waardoor ik de finale moest missen door een schorsing. Ondanks de nederlaag was het een wedstrijd om nooit te vergeten. Alles zat erin. Veel toeschouwers, rode kaarten, doelpunten in blessuretijd, verlenging en penalty’s.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat is Virgil van Dijk. We hebben tot de A1 bij Willem II samen gevoetbald (foto boven). In mijn laatste jaar was hij meer bankzitter dan dat hij speelde. Tot hij ineens begon te groeien, letterlijk. Van de stappen die hij toen heeft gemaakt, kan iedere voetballer wel dromen.
 8. Voetbalhumor: We trainen al een tijdje met de 27+’ers apart van de groep. Na de serie Mocro Maffia heeft iedereen bijnaam gekregen uit de serie. We hebben een Tatta, Joey, Woordvoerder, Tonano, Potlood en Paus.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik zou nog wel een keer bij zaterdagclub willen spelen. Dat heb ik al een jaartje bij NOAD’32 mogen ervaren en de zaterdagcompetitie is toch wel leuk om in te spelen.
 10. Beste speler uit de regio: De beste speler waarmee ik gespeeld heb is Patrick Leijtens. Bij Vlijmense Boys was hij onze spits. Een superslimme en technisch vaardige voetballer. Van hem heb ik veel mogen leren.
 11. Opvallendste regioclub: De afgelopen tijd is er weinig opvallends gebeurd. Ik denk dat we met onze huidige selectie bij WSC en daarbij twee ‘nieuwe’ trainers aankomend seizoen kunnen gaan verrassen.
Foto: Jean-Paul van Daelen

Geef een antwoord