FC moet Jordania kwart miljoen betalen

DEN BOSCH – Op de zoveelste D-Day voor FC Den Bosch heeft de rechtbank geoordeeld dat de club geen 2 miljoen (zoals werd geëist), maar 241.349 euro moet terugbetalen aan Kakhi Jordania. FC heeft daarnaast op haar beurt nog recht op een schadevergoeding. De hoogte daarvan wordt later vastgesteld.

Jordania wilde FC Den Bosch in 2018 overnemen, maar club en financier zagen die plannen gedwarsboomd worden door de KNVB. Het kwam tot een vechtscheiding, waarna beide partijen in een inmiddels langdurig conflict bij de rechtbank belandden. De rechter heeft vandaag bepaald dat Jordania recht heeft op 311.680 euro. FC Den Bosch heeft echter nog 67.063 euro tegoed van de Georgiër. Het komt er op neer dat de club 241.349 euro moet terugbetalen.

Schadevergoeding
FC Den Bosch heeft echter wel nog recht op een schadevergoeding. Jordania moet voor de kosten opdraaien die de club vanaf 1 juli 2019 moest betalen voor spelers die door hem werden aangetrokken. De hoogte van die schade moet in een andere procedure worden vastgesteld. Volgens de geluiden zou dit bedrag tussen de twee à drie ton zijn, waardoor de vete waarschijnlijk alsnog met gesloten beurzen kan eindigen.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord