Definitief: nieuwe aandeelhouders voor FC

DEN BOSCH – Vanavond kwam vanuit de club dan eindelijk het persbericht naar buiten waarop de supporters al zolang wachten: vijf nieuwe aandeelhouders moeten FC Den Bosch de weg omhoog laten vinden. Samen met de bestaande aandeelhouders, die zich verenigen onder de naam ‘Forza FC Den Bosch’, en Stichting Behoud Betaald Voetbal ‘s-Hertogenbosch worden de Amerikanen de nieuwe eigenaren van FC Den Bosch.

Pacific Media Group, Partners Path Capital, Randy Frankel, Chien Lee en Krishen Sud zijn de namen die voor een financiële injectie moeten gaan zorgen. De eerste divisionist spreekt over ‘een frisse, nieuwe start’ die vandaag is gemaakt. Groen licht van de KNVB wordt snel verwacht. Daarna kan de club aan de slag met een broodnodige kwaliteitsinjectie voor de selectie. Over twee weken staat het eerste competitieduel al gepland.

Bovenste plekken
Volgens algemeen directeur Rob Almering het het gezamenlijke doel ‘binnen afzienbare tijd weer meedoen
om de bovenste plekken in de Keuken Kampioen Divisie’. Maar men wil ook vooral niet over een dag ijs gaan, maar een ‘duurzame, gezonde bedrijfsvoering en een sterke organisatie neerzetten die klaar is voor de toekomst. Dat is belangrijk voor de continuïteit van FC Den Bosch.’

De nieuwe aandeelhouders zijn zeker geen nieuwkomers in het internationale profvoetbal. Ze investeerden de afgelopen jaren al bij Barnsley (Engeland), FC Thun (Zwitserland), KV Oostende (België), AS Nancy (Frankrijk), Esbjerg fB (Denemarken) en het Franse OGC Nice. “Op basis van data-analyse zoeken wij naar betaalbare, jonge spelers die volgens onze statistieken ondergewaardeerd zijn”, aldus Paul Conway van Pacific Media Group.

Goedkeuring
FC Den Bosch verwacht – in tegenstelling tot een eerdere poging, toen Kakhi Jordania de nieuwe clubeigenaar wilde worden – weinig problemen qua goedkeuring van de KNVB. Zodra alle ‘formaliteiten’ zijn afgerond, en na groen licht uit Zeist, zullen de aandeelhouders zich aan pers en publiek presenteren.

Het volledige persbericht is via deze link te lezen.

Geef een reactie