‘Geen zin om me bij Vlijmen te bewijzen’

DEN BOSCH – Wesley Tink van TGG naar Vlijmense Boys. Het was een mooie kop geweest voor een nieuwsbericht. Maar hoewel het nagenoeg afgetikt was, trok de geboren Utrechter zijn keutel toch nog tijdig in. “Ik heb geen zin meer om mezelf helemaal opnieuw te moeten bewijzen.”

Nog net op tijd bedacht de 35-jarige verdediger zich. Hij was ingegaan op een uitnodiging van Vlijmense Boys, om eens langs te komen. “Ik heb ook met DHSC, die club van Sneijder, gesproken. Maar daar heb ik direct nee gezegd. Ik had geen zin om naar Utrecht te gaan. In Vlijmen heb ik met John Maas gesproken en eigenlijk toegezegd, maar ben er daarna snel weer op teruggekomen. Eerlijk aangegeven dat ik me niet meer kon motiveren om mezelf te bewijzen. Na zo’n lange coronastop is de motivatie bij mij sowieso ver weg op het moment. En TGG weet wat ze aan me hebben. Het mogelijke vertrek is dus een storm in een glas water, ja.”

Daar waar de meeste regiovoetballers staan te springen om weer aan de slag te kunnen, heeft Tink die behoefte vooralsnog vooralsnog niet. “Waarom niet? Goeie vraag. Toen we vorig seizoen zo sterk startten, hing er een sfeer dat niemand ons kon verslaan. Maar toen alles er weer uitgegooid werd, dacht ik bij mezelf: het is genoeg geweest. Weer zoveel maanden eruit en kom dan maar eens terug op je 35e. Daar had ik ff geen zin meer in. Of dat bij de rest van de selectie ook het geval is? Nee, ik denk het niet. Ik ben een aparte daarin, haha.”

Geen mooiere club
Via de groepsapp hield de spelersgroep van TGG tijdens de voetballoze periode contact. “En ik spreek Bas van Zeelst  en Coen Burg vaak, daar tennis ik veel mee”, aldus Tink, die blij is dat hij heeft besloten om te blijven. “Ik was bijna bij Vlijmen gaan spelen, maar dacht toen bij mezelf: Wes, waarom? Je bent 35, heb je nog zin om jezelf te bewijzen? TGG is mijn club. Niet dat ik me hier niet hoef te bewijzen, maar de trainer kent me goed en ik heb veel vertrouwen in wat hij me vertelde. Ik heb het al eerder gezegd: er is echt geen mooiere club in de regio als deze.”

Zijn verwachtingen voor het nieuwe seizoen? Die zijn duidelijk: “Kampioen worden. Dat kan niet anders, als je naar onze selectie kijkt. Iedereen is gebleven, op mijn maatje Coen na. Die ga ik wel echt missen. Maar ik denk dat we met de spelers die we hebben, zoals Roy (Netten, red.), Arda (Havar, red.), beide Kevins (Van Zijl en De Jong, red.), Bas en Bilal (Alla, red.), echt voor de titel moeten gaan.”

Foto: Piet van Vorstenbosch

Geef een antwoord