Elf vragen aan… Tim Quik

HEDEL – Als kind van de club is Tim Quik al jarenlang een vertrouwde naam in het eerste elftal van Hedel. De inmiddels 27-jarige allrounder probeerde het op voetbalgebied even in Den Bosch, maar keerde al snel weer terug op vertrouwde grond. Deze week is hij degene die het vragenvuur op zich afgeschoten krijgt.

Naam: Tim Quik, maar de meesten noemen me Quik.
Geboren: 11 augustus 1993 in Hedel.
Club(s): Sinds 2011 in het eerste van v.v. Hedel en tussendoor heb ik één jaar bij BLC gespeeld.
Positie: De laatste jaren heb ik wel op elke linie gespeeld; spits, 10, 8, 6 en centraal achterin, als het maar in de as is. Het liefste speel ik centraal achterin.
Dagelijks leven: Ik woon sinds december in Den Bosch, samen met een maat van me. Ik werk als buurtsportcoach bij Reinier van Arkel, een psychiatrisch ziekenhuis in Den Bosch en omgeving.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punt is toch wel mijn schot. Mijn zwakke punt is mijn loopvermogen, dat was vroeger veel beter.
 2. Kunst- of natuurgras: Het beste is natuurlijk een goed natuurgrasmat, maar die kom je in onze competitie echt nergens tegen. Wij trainen zelf op kunstgras en dat vind ik heel fijn om op te spelen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Vanwege de blessures aan mijn enkel ben ik genoodzaakt om op Copa’s of Kaisers te spelen. Ik moet namelijk altijd eerst ingegipst worden met tape en enkelbanden voordat ik kan voetballen en die schoenen zijn heel breed. Voorheen droeg ik allerlei kleuren, maar dat gaat dus niet meer.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue in de regio vind ik dat van FC Engelen. Voor het sportpark kies ik dat van OJC. Dat heeft wel iets machtigs, hoe groot dat is.
 5. Mooiste voetbalmoment: De winnende maken tegen de koploper tijdens de paardenmarkt. Daarna was het feestje natuurlijk helemaal compleet. Ik weet er in ieder geval weinig meer van.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het jaar bij BLC. Door veel blessureleed is het er daar niet uitgekomen zoals ik zelf had verwacht. Ben daarom ook na één jaar weer terug gegaan naar Hedel.
 7. Opvallendste teamgenoot: Nick van Bakel, mooi mens is dat. Hij zorgt voor zoveel sfeer binnen de groep. Staat altijd te zingen op de bar, heeft de grootste bek en is de beste schilder/vogelhuisbouwer/kok/influencer van Den Bosch.
 8. Voetbalhumor: Voorafgaand een wedstrijd tegen RKKSV had aanvoerder Patrick Janse een WhatsApp-gesprek met de toenmalige trainer van RKKSV op A3-formaat opgehangen in de kleedkamer. De strekking was dat toenmalig koploper RKKSV geen moeite met Hedel zou hebben die wedstrijd. Dat is natuurlijk voor een elftal extra motivatie. Na de wedstrijd – die we dus wonnen – bleek dat Patrick dat gesprek in scène gehad gezet met zijn vrouw. Geniaal! Die actie komt elk seizoen wel een paar keer terug en we kunnen er nog steeds hard om lachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Buiten het voetbal heb ik het best prima voor elkaar met mijn vriendin en een leuke en vaste baan. Binnen het veld zou ik graag nog een keer kampioen of willen promoveren met Hedel.
 10. Beste speler uit de regio: Ik heb met en tegen meerdere goede voetballers gespeeld, maar Joep van der Heijden, Jori van den Berk en Björn Cevat staken hier toch wel bovenuit.
 11. Opvallendste regioclub: Dat vind ik lastig te zeggen, omdat het seizoen maar zo kort was. Wij begonnen zelf goed en hebben nog nooit zo lang bovenaan gestaan. Hopelijk kunnen we dat komend jaar weer heel het seizoen doen!
Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord