Van den Biggelaar geen tricolore meer

DEN DUNGEN/BOXTEL – Shockerend was het nog net niet, maar een opvallende move mogen we het toch zeker wel noemen. Lex van den Biggelaar (23) voetbalt komend seizoen niet meer in het vertrouwde tricolores-tenue van ODC, maar ruilt dat in voor het groen-wit van Den Dungen. De aanvaller uit Boxtel waagde na enig wikken en wegen de sprong in het diepe en voelt zich vooralsnog in een warm bad.

Van den Biggelaar rept aan het begin van zijn verhaal over een ‘enorm moeilijke beslissing’. “Ik heb het echt jarenlang fantastisch naar m’n zin gehad bij ODC”, legt hij uit. “Maar ik ga nu in Den Dungen wonen, dus het is ook wel lekker om een nieuw avontuur aan te gaan en op die manier binding te creëren.”

De linkspoot kwam binnen via klasgenoot – en nieuwe teamgenoot – Luuk van Loon. “Klopt, als ik Luuk niet zou kennen, was het balletje nooit gaan rollen. Op die manier ben ik met Den Dungen in contact geraakt en van het een kwam het ander.” De knoop werd pas laat doorgehakt. “Naar de buitenwereld wel. Gedurende het jaar ben ik er over na gaan denken, maar de beslissing heb ik pas echt een aantal weken voor de deadline van overschrijving gemaakt. Ik vond het ook heel lastig om het te zeggen tegen mijn teamgenoten. Dat zijn tenslotte goede vrienden van me, wat de keuze alleen maar lastiger maakte.”

Nieuwe kleding
Inmiddels heeft de ‘speler van het toernooi‘ van de Meierij Cup 2018 de eerste trainingen al in de benen. Het bevalt hem goed. “Maar na zoveel jaren ODC is een andere club wel even wennen, hoor”, geeft hij toe. “Nieuwe club, nieuwe teamgenoten, nieuwe trainer. Alles verandert dan in één keer, wat wel bijzonder is. Maar is het natuurlijk hartstikke gaaf, zo’n nieuw avontuur. Al moest ik na – wat zal het zijn – 16 jaar ODC toch even wennen aan de nieuwe kleding. Het groen-wit staat me vooralsnog niet verkeerd, moet ik zeggen. Nee, maar zonder gekkigheid. Ik kom voor m’n gevoel in een warm bad terecht. De jongens vangen me goed op en zijn hartstikke gezellig. Dat is voor mij heel belangrijk.”

Het valt Van den Biggelaar zichtbaar zwaar. “Ik laat toch een flink aantal vrienden achter. Met sommige jongens voetbal ik al m’n hele leven.” Toch is het voor hem een moeilijke, maar logische keuze. “Ik woon op nog geen twee minuten fietsen van het sportpark en ik kende met Luuk en Loek van Grinsven al een aantal jongens. Nee, ze hebben me absoluut niet overgehaald, want ik maak m’n eigen beslissingen. Maar ze hebben wel eens gepolst hoe ik dacht over Den Dungen, aangezien ze wisten dat ik er zou gaan wonen. Zo is het balletje plots gaan rollen. En ik heb zelf de keuze gemaakt om een keer een nieuw avontuur aan te gaan.”

Bovenin meedoen
Ook bij zijn nieuwe club gaat de linksbuiten ongetwijfeld uitgroeien tot een belangrijke speler. Zelf is hij echter nog wat gereserveerd: “Heel benieuwd hoe het gaat uitpakken. Speciale doelen op voetbalgebied heb ik niet perse. Het zou natuurlijk leuk zijn om weer bovenin mee te doen. Dat heb ik veel jaren met ODC gedaan en het zou zonde zijn als dat niet meer lukt met m’n nieuwe club. Ik heb wel eens tegen Den Dungen gevoetbald en ze vielen me altijd wel positief op. Dat telt ook mee in de beslissing uiteraard. Ik ga het niet hebben over verwachtingen, maar hoop natuurlijk op leuke prestaties.”

Foto: Frank van Engelen

Geef een antwoord