‘Oude’ jongens willen nog één keer pieken

EMPEL – Op een onverwachte trainerswissel na heerst er serene rust over sportpark Empel-Zuid. Bij Emplina geen rare fratsen of opzienbarende nieuwtjes op weg naar het nieuwe seizoen. Maar de selectie is er wél klaar voor om in de 2e klasse voor de prijzen te gaan spelen. Dat zegt Vincent Lathouwers althans, die ons een voorbeschouwing geeft op 2021-2022.

Niet eerder heeft Emplina in de historie zo’n ‘succesvol’ voetbaljaar als het vorige gekend. Geen enkel puntverlies, alle vier de competitiewedstrijden werden in winst omgezet. Maar goed, daar bleef het dan ook meteen bij. En dus zal niemand met veel plezier terugkijken op 2020-2021. Ook Lathouwers niet, al vond hij het stiekem wel een mooi gezicht: “We hebben het hele jaar bovenaan gestaan met 12 punten.”

Emplina moest afscheid nemen van Tom Stupers (naar Nivo Sparta) en trainer William van Overbeek (Jong FC Den Bosch). “Twee belangrijke schakels, zeker weten, maar niemand is belangrijker dan het team”, aldus Lathouwers. “Tom was al jaren de nummer 1 bij ons onder de lat. Hij heeft zich enorm ontwikkeld. Tom pakte punten, dus wij gaan hem missen als keeper, maar vooral ook als mens. En William gunnen we de nieuwe uitdaging natuurlijk ook.”

Het vertrek werd opgevangen door een nieuwe hoofdtrainer (Jeroen van Bezouwen) en drie nieuwe spelers. “Said Ali Hussein komt over van Avanti’31 en Rick Schouten en Tim Peters van respectievelijk Real Lunet en JVC Cuijk. Daarnaast sluit Richard Palm weer aan vanuit de lagere senioren.”

Vergane glorie
Emplina speelt al jaren met de bekende namen als Bas de Boer, Michiel Buijs, Martijn van Helvoort, Tom Stupers, Steven Koningstein, Luke van Ham, Jeffrey van Hirtum, Bas Mol, Joep Peeters, Luuk van de Vondervoort en Lathouwers zelf. “Die groep heeft op dinsdag hersteltraining nodig, omdat ze zondag een wedstrijd hebben gespeeld”, lacht hij. “Oké, vooruit, zo erg is het nog niet. Maar we beginnen wel oud te worden. De meesten wonen langzamerhand allemaal samen en de eerste baby is al geboren.”

Hoe lang de oudere jongens nog doorgaan, is niet bekend. Maar dat ze nog één keer voor het hoogst haalbare willen gaan, is wel duidelijk. “We willen nog één keer promoveren of kampioen worden, zoals we dat deden in 2016. Zou prachtig zijn als dat lukt. Dan kunnen we daarna met een gerust hart het stokje over geven aan de volgende generatie, die staat te trappelen om de vergane glorie over te nemen. Er doen er nu al genoeg mee. Olav van Boxtel, Thijs Engelbart, Jordi Heuverling, Tim Luurs, Dennis van der Luyt en Niels Nijbroek bijvoorbeeld. Zij vormen de balans tussen jong en oud. in het eerste elftal. En dan staan er ook nog nieuwe talenten aan de deur te kloppen. Van jongens als Nino Sluyter, Bas Mensink, Youri Vughts, Rishi Ramlal, Lenny Meerbach, Raul de Gouw, Teun de Bresser en Jan Bos gaan jullie nog veel van horen de komende jaren.”

Prijzen
Als we Lathouwers mogen geloven, is het wel duidelijk: ook zonder toeters en bellen staat er in Empel weer een elftal om rekening mee te houden. “Laten we hopen dat we aankomend seizoen volledig te kunnen voetballen, zonder een Covid19-onderbreking. Emplina is er klaar voor om voor de prijzen te gaan.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord