Geen nieuws is goed nieuws

NIEUWKUIJK – Onze zoektocht naar ‘de stand van zaken bij Nieuwkuijk’ loopt eigenlijk vrij snel spaak. Geen nieuws is normaal gesproken goed nieuws, maar voor 073voetbal is het al tijden een hele opgave om de site dagelijks te verversen. In de kleine plaats in de gemeente Heusden geen gekke dingen. Er komen geen nieuwe spelers bij en alles kabbelt rustig door. John van Dommelen zegt eigenlijk niet zoveel te melden te hebben, maar daar komt hij wat ons betreft niet zo makkelijk mee weg.

Goed. Nieuwkuijk heeft komend voetbaljaar dus exact hetzelfde team als afgelopen seizoen. “Ik zou je graag meer vertellen”, verontschuldigt Van Dommelen zich haast, “maar het is op dit moment nog heel standaard bij ons. Geen nieuwe spelers of iets dergelijks, alles is nog hetzelfde als vorig seizoen. Helemaal niks veranderd binnen de selectie. Daar was ook weinig reden toe natuurlijk. Wij deden het goed, totdat corona roet in het eten gooide. Zo uit m’n hoofd haalden we afgelopen seizoen 10 punten in de eerste wedstrijden.”

Na even aandringen kan de lange spits toch nog wat lichte wijzigingen noemen: “Jesse van der Lee gaat naar Merlijn, maar die was er al regelmatig niet door school en speelde voornamelijk bij het tweede. Verder stopt Max van den Heuvel bij de selectie. Die trainde als keeper vaak mee bij het eerste, dus moeten we dat op een andere manier op gaan vangen.”

Competitie moeilijker
Het is op dit moment allemaal vrij rustig op het sportpark aan de Kerkstraat. “We hebben voor de zomer nog wat getraind en de draad deze week weer opgepakt.” Het enige noemenswaardige zijn een paar wisselingen in de competitie. “Of ik daar blij mee ben? Mwa, maakt mij niet heel veel uit eigenlijk. Met de drie clubs die erbij zijn gekomen, denk ik dat het wat moeilijker wordt. TGG en Engelen zijn allebei sterke ploegen en BVV kan altijd verrassen. Het mooiste aan onze competitie blijft natuurlijk de derby’s met Vlijmen, Haarsteeg en RKDVC.”

Men genoot van een korte zomerstop en inmiddels stoomt trainer Corné Verhoeven zijn selectie klaar voor wat komen gaat. “We kunnen éindelijk weer beginnen. Hopelijk kunnen we ook weer echt een hele competitie spelen”, aldus Van Dommelen, op de archieffoto in actie naast good old Wesley Paijmans. “Ons doel? De top-5 halen. En persoonlijk ga ik voor dubbele cijfers, qua goals, en ik wil veel assists leveren.”

Foto: Heusden Nieuws

Geef een antwoord