‘Morgen winnen, maar in september menens’

DEN DUNGEN – Na de eerste oefenwedstrijd tegen Jan van Arckel staat voor RKVV Den Dungen morgenavond, vanaf 17.30 uur, het 5-kernentoernooi gepland. Op eigen sportpark zijn SCG’18, Irene en BMC te gast. De traditionele duels in de voorbereiding zijn een mooie gelegenheid om eens bij te babbelen met Kevin van Emmerik.

De nog altijd jonge hoofdtrainer van Den Dungen (33) kijkt, net als heel voetbalminnend Nederland, logischerwijs uit naar het echte werk. “Het is al bijna een jaar geleden dat we een officiële pot hebben gespeeld, dus dat zal wel voor iedereen gelden. We hebben doorgetraind met de hele selectie tot begin juni en elke zondag, samen met de spelers van de A1, twee onderlinge wedstrijden gespeeld. Dat was prima, maar dan mis je toch een stukje motivatie omdat er geen punten te verdelen zijn. Binnenkort wordt het gelukkig weer anders. Trainen met een doel maakt de trainingen toch een stuk intenser.”

Het is weer even wennen, merkt Van Emmerik, nu de draad weer ‘echt’ is opgepakt. “Maar gelukkig is iedereen fit en zijn er weinig mutaties bij ons. Ik verwacht dat we er snel weer kunnen staan. Het is wel jammer dat de vakantie dit jaar laat valt, elke ploeg zal wat spelers missen. Maar goed het is natuurlijk nog voorbereiding. Natuurlijk willen we morgen winnen, maar nu zijn het nog vriendschappelijke potjes. Vanaf september wordt het weer menens.”

Feestje na derby
De eerste elftallen van BMC, Den Dungen, Irene en SCG’18 spelen ieder twee wedstrijden van 2 x 30 minuten. “Voor de eerste wedstrijd wordt de tegenstander geloot, daarna spelen de winnaars van de eerste pot tegen elkaar in de finale”, legt Van Emmerik het simpele maar doeltreffende principe haarfijn uit. “Het is altijd een gezellig toernooi. Veel jongens kennen elkaar, dus dat is sowieso leuk om tegen elkaar te spelen. Vaak blijft iedereen nog wel even hangen in de kantine om een feestje te maken, zoals na elke derby. Dat is toch ook waar het amateurvoetbal om draait. Laten we hopen dat het komend jaar gewoon weer elke week mag. Een heel seizoen lang.”

Geef een antwoord