Van Rijswijk hoopt scenario te herhalen

ENGELEN – Er is veel vertrouwen op het Engelerpark. De selectie van FC Engelen is weer wat volwassener geworden en dat zou zomaar eens de sleutel tot succes kunnen zijn voor de talentvolle ploeg. Trainer Anthony Lurling zag weinig puzzelstukjes wegvallen en kan verder bouwen aan het elftal dat vóór de coronatijd, met een lage gemiddelde leeftijd, al indruk maakte. “Top-3 moet zeker kunnen”, denkt Marijn van Rijswijk.

De oefencampagne belooft vooralsnog veel goeds. Engelen won met 7-1 van Wilhelmina en met 10-2 van Hedel. De selectie van Engelen is dan ook op elkaar ingespeeld en nagenoeg intact gebleven. “Alleen Osman (Bostanci, red.), Niels Banierink en Kevin van Venrooij zijn er mee gestopt”, vertelt Van Rijswijk aan 073voetbal. “Daar tegenover is er weer een aantal spelers vanuit de jeugd doorgestroomd. Het is nog afwachten of ze kunnen aanhaken, maar er zitten er wel een aantal tussen die daar potentie voor hebben”, aldus de 24-jarige aanvoerder.

Andere regio
Van Rijswijk verheugt zich op een nieuw seizoen in de 3e klasse. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, zo is de algemene gedachte. Maar voor Engelen vindt die nieuwe ronde niet meer plaats op vertrouwd terrein. “Jammer dat we niet meer in 3C spelen, maar naar een andere regio zijn geswitcht. Daar ken ik niet alle teams even goed, maar er zitten gelukkig nog steeds leuke wedstrijden tussen”, vindt de controlerende middenvelder. “Ik verwacht dat wij zeker voor de top-3 moeten gaan, wat ook zeker haalbaar is met onze selectie. Maar ik kan niet echt zeggen welke teams ik daar ook in verwacht. Volgens mij heeft Gilze een goede ploeg en TGG startte afgelopen seizoen ook goed in onze competitie.”

Ook in de grotendeels onbekende 3e klasse B ziet Van Rijswijk volop kansen: “Hopen dat we meteen bij de start in een goede flow komen, dan denk ik dat we een mooi seizoen kunnen draaien. De vorige keer dat we in de regio van Tilburg werden ingedeeld, werden we kampioen in de 4e klasse. Hopelijk kunnen we dat scenario komend jaar herhalen.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord