Speciale seizoensopening voor achterkleinzoon

SCHIJNDEL – “Een hele eer om zelf op het veld te staan, tijdens het toernooi wat naar mijn overgroot opa vernoemd is.” Bart de Wit speelt zaterdag met RKSV Schijndel tegen Avanti’31 en WEC. Voor hem is die traditionele seizoensopening niet zomaar een voorbereidingstoernooi. “Ik heb hem zelf nooit gekend, maar ons pap kan er alles over vertellen.”

De Wit sponsort al jarenlang de drie Schijndelse voetbalverenigingen en in dat kader oefenen zij aan het begin van ieder seizoen tegen elkaar. Naamgever van dat openingstoernooi is Grard de Wit, naar de oprichter van de regionale campingwinkel. “Onze voorganger dus”, weet Bart, die de zoon is van de huidige eigenaar én de vaste linksback in de formatie van Schijndel 1. “Het principe van het toernooi? Het is een onderlinge competitie tussen de drie clubs. Niet alleen de eerste elftallen doen mee, ook het tweede, de A1, dames en veteranen.”

Te vroeg
Het vlaggenschip van Schijndel is niet alleen van plan om dit weekend Avanti en WEC kansloos te laten. Ook in de competitie hoopt men korte metten te maken met zoveel mogelijk tegenstanders. “Ons team is eigenlijk helemaal hetzelfde gebleven”, aldus De Wit. “De competitie is ook grotendeels hetzelfde. Er zijn met Margriet, Schadewijk, RKTVC en Nooit Gedacht maar een paar nieuwelingen. We hebben er allemaal zin in om weer te mogen starten. Of voor ons het kampioenschap op komst is? Nou, dat is nog wel vroeg om te zeggen. Maar met deze jonge, talentvolle ploeg moet er zeker iets moois inzitten aan het einde van de rit.”

Foto: Jan Verhoeven

Geef een antwoord