Waar gebeurd: doen ze altijd

ROSMALEN – In zijn tijd als aanvaller van OJC Rosmalen haalde Theo van Geffen regelmatig kattenkwaad uit. Meestal was Toon van Uden zijn ‘partner in crime’, maar niet altijd. Af en toe deden ook andere spelers een duit in het zakje. Zoals die keer dat ze Marcel Brands de stuipen op het lijf joegen. Van Geffen ging deze week op zijn praatstoel zitten voor een nieuwe anekdote.

Zie ook: Waar gebeurd: afbouwen (12-02-’21)

“Marcel Brands stopte in 1998 als prof bij RKC en kwam toen bij ons voetballen. Samen met Toon maakte ik hem al bij de eerste training duidelijk wat wij als spitsen van hem verwachtten”, begint de huidige trainer van Nemelaer. Bij de eerste bekerwedstrijd was het weer raak voor de nog maar net bij RKC gestopte Brands. “Het was een uitwedstrijd, waar we niet met de bus maar met onze eigen auto’s naartoe gingen”, vertelt Van Geffen. “Na de bespreking bij OJC verdeelden we iedereen over de auto’s en ging ik expres bij Marcel zitten. Hij reed in een gloednieuwe BMW en daar hadden we iets voor bedacht.”

Lijkwit
De karavaan was nog maar net de parkeerplaats van sportpark De Hoef af of de snode plannen kwamen al tot uiting. “Voor ons reden de Veld (Marcel van Veldhoven, red.) en Otto Hijnen. Die hadden allebei een oude bak, nog geen 500 euro per stuk waard. Volgens mij de ene een blauwe en de ander een rood bekske. De stoplichten bij het Wapen van Rosmalen stonden op groen, maar ze remden en wachtten tot het rood werd. Marcel keek mij al vragend aan, maar toen hij weer voor zich keek, veranderde de blik in zijn ogen helemaal. De Veld en Hijnen waren met hun auto’s, bumper tegen bumper, tegen elkaar aan het botsen. Voor de gein, hadden we vooraf afgesproken. Maar ik zei met een stalen gezicht: ‘dat doen ze altijd, dus kijk maar uit met je nieuwe wagen’. Brands werd lijkwit, zeker toen ze steeds dichter bij zijn BMW kwamen…”

De soms wat stoïcijns overkomende Brands was in de drie jaar dat hij aan het eind van zijn carrière voetbalde bij OJC regelmatig het lijdend voorwerp bij de voetbalhumor binnen de selectie. Toch is er niets dan lof van Van Geffen voor zijn oud-teamgenoot: “Een gouden vent. Weinig spelers die zo normaal in het leven staan na zo’n carrière.”

Geef een antwoord