Productieve deadlineday voor vernieuwd FC

DEN BOSCH – In de geschiedenis van FC Den Bosch is het niet vaak rustig geweest, maar een dag als gisteren mag toch wel uitzonderlijk worden genoemd. Op de deadlinedag van de transferperiode zag men Ringo Meerveld (voor een recordbedrag) vertrekken, maar daar stonden de komst van 4 nieuwe spelers én een goedgekeurde overname – het belangrijkste nieuws sinds tijden – tegenover.

Het mediafestijn kwam pas laat op gang. Maar toen de goedkeuring van de KNVB in de middag bekend werd gemaakt, volgde het overige nieuws elkaar in rap tempo op. De overgang van Meerveld naar Willem II, die al even in de lucht hing, kon officieel beklonken worden en Rick Zuijderwijk en Dylan Ryan maakten de omgekeerde weg, uit Tilburg naar Den Bosch dus. ‘s Avonds kwam daar ook nog de komst van Mohamed Berte en Preben Stiers van KV Oostende bij. De respectievelijk 19-jarige buitenspeler en 20-jarige spits zijn allebei afkomstig uit de koker van de Amerikaanse investeerders, die ook bij Oostende actief zijn.

Weg omhoog
Rond Jizz Hornkamp en Kevin Felida, voor wie de nodige interesse was, bleef het rustig. Het tweetal blijft vooralsnog deel uitmaken van de selectie van trainer Jack de Gier, die met de komst van de vier nieuwe spelers een stuk meer te kiezen heeft. In de winterse overschrijvingsperiode zal ongetwijfeld nog meer worden doorgeselecteerd. Het hoeft allemaal nog niet direct, maar duidelijk is dat FC Den Bosch de komende jaren de weg omhoog wil vinden. De eerste stappen zijn gezet. Hoeveel er nog gaan volgen, weten we over een tijdje.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord