Waar gebeurd: ‘Ik zie dat niet’

ROSMALEN – Ook bij deze aflevering van ‘Waar gebeurd’ is het duo Theo van Geffen en Toon van Uden aan het woord. Het tweetal scoorde er jarenlang lustig op los bij OJC. Zowel binnen als buiten het veld waren de buitenspelers onnavolgbaar en twee handen op één buik. Toch verliep hun eerste kennismaking op sommige momenten, vooral binnen de lijnen, wat stroefjes.

“Ik kwam in 1996 bij OJC”, gaat Van Geffen maar weer eens terug in de tijd. De inmiddels alweer jarenlang in Rosmalen woonachtige Schijndelnaar had mooie, doelpuntrijke jaren achter de rug bij Schijndel en Wilhelmina Boys en moest het ambitieuze OJC helpen om naar de hoofdklasse te promoveren. “Bij de eerste oefenpotjes moest ik natuurlijk nog wat wennen aan mijn nieuwe team en medespelers. Toen m’n latere maat op een gegeven moment samen met mij alleen op de keeper af ging, de bal niet afspeelde en de kans verprutste, dacht ik: wat is dit nou? Ik had het er na de wedstrijd met Toon over en hij zei: je moet roepen, want ik zie dat niet. Hij legde het heel serieus uit. Ik geloofde dat hij het inderdaad niet zag.”

So far, so good, zo leek het. Maar niets bleek minder waar, toen de voorbereiding op zijn einde liep. “Een paar weken later exact zo’n zelfde situatie”, vertelt Van Geffen verder. “Wij komen samen voor de keeper, ik roepen, roepen, maar Toon had z’n oogkleppen weer eens op en speelde de bal niet over. Weer een kans om zeep. Ik schelden en zeiken tegen ’em. Zegt ie: dat hóór ik niet.” Dan begint Van Uden, die meeluistert hoe Van Geffen de anekdote vertelt, hardop te lachen: “Ik was niet alleen Oost-Indisch slechtziend, maar – van het trekken – ook nog doof aan mijn rechteroor.”

Foto: Joep von Berg

Geef een antwoord