Wedstrijd van de Week: Maliskamp – BMC

ROSMALEN/BERLICUM – Met de start van de bekerronde keert ook de rubriek ‘Wedstrijd van de Week’ weer terug. De aftrap van dit seizoen is Maliskamp – BMC. We schreven een korte voorbeschouwing, spraken met beide trainers en doken in de historie van de derby.

Maliskamp probeert al een aantal jaren terug te keren naar de 3e klasse, waar het in 2010 debuteerde en in 2012 uit degradeerde. Getuige de noteringen van de laatste jaren – 2e, 5e en 3e – mag je toch wel aannemen dat het er toch wel in kan zitten. Maliskamp zal het dit seizoen echter moeten doen zonder topschutter Günther van Meurs, die ervoor koos om na OJC en Maliskamp nu voor de derde vereniging van Rosmalen, RKKSV, te gaan spelen.

Hoe anders is het voor BMC. In 2018 was het nog 2 duels verwijderd van een terugkeer in de 2e klasse. Bladella stak daar in de halve finale een stokje voor en na de 4e plek, een jaar later, moest BMC het de laatste twee seizoenen doen met steeds de laatste plaats. Ook kwam het in 20 duels slechts 13x tot scoren. Geluk bij een ongeluk: vanwege de COVID-pandemie waren er tot twee keer toe geen degradanten, dus is BMC nog altijd derdeklasser.

Grote mannen
Willem van den Berg is blij dat er sinds oktober eindelijk weer om de punten gevoetbald gaat worden: “Fijn dat het weer een wedstrijd is die er toe doet. Een mooie derby tegen BMC, die aan ons zijn gewaagd. Het zal weer spannend worden, verwacht ik.” De trainer van Maliskamp ziet dat de selectie die hij onder zijn hoede heeft, een beetje aan het veranderen is qua leeftijd. “Helaas zijn een paar ervaren spelers, die ruim in de dertig zijn, verdwenen van onze lijst. Günther (van Meurs, red.) is vertrokken (naar RKKSV, red.) en Julien Stundebeek gestopt bij de selectie. Gelukkig hebben we met Bart Coenraad, Rens Constant en Daviyo van der Ven, die overkwamen van OJC, en Wessel Peltzer daar een paar jonge gasten voor teruggekregen. Tuurlijk is het voor hen wennen. De ene week zal het super gaan en de week erop niet, daar worden ze grote mannen van.”

Ton Berens zag met Max Forman eveneens een gevestigde naam vertrekken naar RKKSV. “Verder is Job Roos bij FC Kunde gaan voetballen. Nieuw zijn Yosry Abdalla van Wilhelmina en negen jeugdspelers”, weet de oefenmeester van BMC. Zondag ook voor hen de eerste wedstrijd om de punten. “Na het 5-kernen toernooi en 2 oefenwedstrijden is de selectie gelukkig weer wat completer geworden. Maar we zijn nog steeds bezig met het ontwikkelen van het team. Alles ter voorbereiding op de start van de competitie op 26 september.” Berens verwacht interessante bekerwedstrijden. “Benieuwd hoe de groep met spelers die al langer deel uitmaken van het eerste elftal zich verhoudt tot de talentvolle spelers die overgekomen zijn vanuit de jeugd.”

Historie
Ontmoetingen tussen Maliskamp en BMC zijn over het algemeen derby’s weinig verheffend. Maar over de laatste drie onderlinge (competitie)duels werd wel degelijk nagepraat. Twee keer werd er gestaakt, omdat het uit de hand liep. En bij de laatste wedstrijd verspeelde BMC zelfs de titel in de 4e klasse I, door in de slotminuut gelijk te spelen tegen tien man van Maliskamp. Het zag DVG een week later – want BMC was al klaar – met de titel aan de haal gaan.

21 september 2003 (4e klasse D)
BMC – Maliskamp  0-1

21 maart 2004 (4e klasse D)
Maliskamp – BMC  2-4

26 september 2004 (4e klasse D)
BMC – Maliskamp  4-2

23 januari 2005 (4e klasse D)
Maliskamp – BMC  1-3

2 oktober 2011 (3e klasse C)
Maliskamp – BMC  0-2
(Gerwin van den Boom 2x)

4 maart 2012* (3e klasse C)
BMC – Maliskamp  1-0
(Sjors van Zoggel)
*gestaakt na 88 minuten bij 1-0 vanwege wanordelijkheden, op 17 april 2012 uitgespeeld.

5 maart 2017* (4e klasse I)
BMC – Maliskamp  3-2
(Sjors van Zoggel, Max Forman, Bram Verhoeven – Jasper van Schijndel, Ron van Boxtel)
*gestaakt op 5 december 2016 na 83 minuten bij 2-2 na opstootjes. Op 5 maart 2017 de resterende minuten gespeeld.

7 mei 2017 (4e klasse I)
Maliskamp – BMC  2-2
(Günther van Meurs, Jens van Boekel – Max Forman, Bram Verhoeven)

10 september 2017 (beker)
Maliskamp – BMC  2-3
(Kevin Paxton, Günther van Meurs – Bram Verhoeven, Job de Roos, Mathieu Swanenberg)

8 september 2019 (beker)
Maliskamp – BMC  2-2
(Stijn Schulte, Günther van Meurs – makers BMC onbekend)

Geef een antwoord