Elf vragen aan… Relano Bouwmans

ROSMALEN/ENGELEN – Hoewel pas 21 jaar oud is Relano Bouwmans alweer heel wat jaren de vaste linkervleugelverdediger van FC Engelen. De linkspoot is een van de betere spelers van de derdeklasser, maar weet soms zelf niet hoe goed hij kan voetballen. “Af en toe moet ie aangeslingerd worden”, aldus een ingewijde. Deze week is Bouwmans aan het woord in onze inmiddels bekende rubriek.

Naam: Relano Bouwmans.
Geboren: 23 september 1999 in Rosmalen.
Club(s): Voorheen Maliskamp, OJC Rosmalen en BVV. Tegenwoordig FC Engelen.
Positie: Linksback.
Dagelijks leven: Ik woon in Rosmalen en werk bij PostNL. In mijn vrije tijd ga ik meestal met vrienden chillen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is mijn traptechniek en mijn zwakste punt is dat ik niet tegen mijn verlies kan. Dan laat ik mijn koppie hangen.
 2. Kunst- of natuurgras: Kunstgras, omdat ik daar al vanaf de jeugd eigenlijk alleen maar op speel. Ook bij Engelen trainen en spelen we alles op een kunstgrasveld.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, omdat het overal bij past.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het uittenue van FC Engelen. Ik weet niet precies hoe je die kleur noemt, maar ik vind het mooi (foto onderaan, red.). Ook het sportpark van Engelen heeft wel iets. Met de kleedlokalen beneden en dat je via de trap naar boven het hoofdveld op loopt. De kantine wordt ook steeds gezelliger.
 5. Mooiste voetbalmoment: De ontlading toen we na de wedstrijd hoorden dat de concurrentie punten had laten liggen en wij met de A kampioen waren. Maar de goal die ik van ruim dertig meter in de kruising schoot tegen Vlijmense Boys blijft ook altijd wel hangen.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik wilde een keer een sliding maken, om de bal voor de doellijn weg te halen, maar daarbij sloeg ik de bal met mijn handen uit de goal. We kregen een penalty tegen en ik kon de wedstrijd met rood verlaten.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat moet Benji Verhoeven zijn. Die slaat alle lampen in zijn buurt kapot wanneer zijn nummer opkomt.
 8. Voetbalhumor: Toen ik nog bij BVV speelde, schoot de tegenstander bij een thuiswedstrijd van ons de bal over het vangnet, bijna op een auto. Die stopte toen, een man stapte uit en liep naar de bal. Iedereen dacht dat hij hem terug ging schieten, maar hij stapte mét de bal zijn auto in en reed doodleuk weer verder.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil met voetbal eigenlijk zo hoog mogelijk komen. Voor de rest weet ik nog niet echt wat ik precies wil gaan doen.
 10. Beste speler uit de regio: Junior van Beers, die sinds vorig jaar bij ons speelt. Hij heeft een goeie inspeelpass en ook een goede voorzet in huis. Je komt er moeilijk langs, omdat hij altijd fel is en niet snel opgeeft.
 11. Opvallendste regioclub: Ik heb eigenlijk geen idee welk team het dit seizoen goed gaat doen, want ik heb nog niet echt naar andere clubs gekeken. Maar ik denk dat wij wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien. We hebben een leuk team en er natuurlijk ook allemaal zin in, dat het weer gaat beginnen.
Foto’s: Gerald van Zanten

Geef een antwoord