Weekendoverzicht: op de fiets naar ruime zege

DEN BOSCH – We hebben de tweede bekerronde in het amateurvoetbal, met weer de nodige derby’s, achter de rug. Daarnaast startte FCK/De Hommel de competitie in de dubbele cijfers en verloren FC Den Bosch en OJC Rosmalen hun competitieduel. In een zo beknopt mogelijk overzicht nemen wij het afgelopen 073-voetbalweekend onder de loep.

Voor De Hommel was het vrijdag al meteen prijsschieten. De opening van de nieuwe Eredivisie Futsal leverde de Bossche ploeg, waar coach Johan Marcé en Younes Hadouir zijn teruggekeerd, een 10-0 zege op Volendam op. De zaalvoetballers van ZVS/Bodemflex speelden voor de beker tegen competitiegenoot ZVG/Cagemax en verloren met 3-7. Martin de Laat (2x) en Boyd van Dijk scoorde voor de Gestelnaren.

Voor FC Den Bosch en OJC was het een minder geslaagde competitieronde. De Rosmalenaren verloren zaterdagavond van koploper Baronie (3-1, doelpunt Yamani el Aharchaou) en Den Bosch verloor door twee afstandsschoten in de slotfase met 2-1 bij VVV-Venlo (goal Roy Kuijpers). Na een veelbelovende seizoenstart – 6 punten uit de eerste 2 duels – zijn de Bosschenaren (4 verloren duels later) gekelderd op de ranglijst.

TGG al bijna door
Dan door naar de beker in het regionale amateurvoetbal, waarin het wat minder doelpunten regende dan vorige week. FC Engelen won bijvoorbeeld met met het kleinst mogelijke verschil (0-1) van Vlijmense Boys en Jan van Arckel slechtte dankzij twee treffers van Nick van Velzen van de muur van HRC’14 (1-2). Den Dungen merkte dat TGG geen RKVSC is, want de Bosschenaren wonnen – door een doelpunt van Arda Havar – met 1-0 en kan eigenlijk de tweede ronde niet meer ontgaan. Het speelt immers nog tegen RKVSC, wat dit weekend met 1-9 klop kreeg van RKKSV.

Nog wat meer uitslagen: SCG’18 zette Haarsteeg (na een 0-1 achterstand) met 3-1 opzij, DSC won nipt in Alem (2-3), Avanti’31 en Avesteyn hielden elkaar op 1-1 en Schijndel en WEC scoorden niet. Nivo Sparta zegevierde zaterdag met 2-4 op bezoek bij CHC, mede dankzij een hattrick van Frenk Schaap. Bart Goesten scoorde de andere Bommelse goal. Verder trok Nieuwkuijk de goede lijn door, door met 1-6 te winnen van Wadenoijen dat een week eerder nog Zwaluw VFC in eigen huis verraste. Zwaluw zelf won dit keer wel: met 0-2 van Buren.

Alle 4 nog kans
Spannend is het in de poule van Maliskamp, BVV, BMC en Hedel. Hedel won immers verrassend met 0-2 bij BMC en Maliskamp zegevierde – dankzij goals van Ron van Boxtel, Sonny Cayaux en de late winnende van Lauran de Bekker – op bezoek bij BVV: 2-3. Daardoor hebben alle 4 de ploegen nu 3 punten. Hedel speelt volgende week thuis tegen Maliskamp, BVV reist af naar Berlicum. Alleen de winnaar van de poule gaat door.

(weekendoverzicht gaat verder onder de foto)

Weer enkele resultaten op een rij: Emplina won met 2-1 van Theole, Real Lunet kreeg in eigen huis ruim klop van Best Vooruit (1-5) en EVVC won op bezoek bij competitiegenoot Heeswijk met 2-3. Ook een ruime zege van Nulandia op Maaskantse Boys. Door doelpunten van Tom van de Ven (2), Geert Korsten en Gijs Kerkhof werd de 4-0 eindstand al voor rust bereikt. Omdat Nooit Gedacht ook won, met 0-3 van NLC’03, blijven de Geffenaren op pole position voor de 2e ronde.

Op de fiets
Voor onze wedstrijd van de week kreeg tweedeklasser Helvoirt eersteklasser Nemelaer op bezoek. De bezoekers, die op de fiets naar de buren gingen, wonnen na een 0-3 ruststand uiteindelijk vrij eenvoudig met 1-4. De doelpunten kwamen op naam van Luuk Vermeer, Geert van de Ven (2), Joeri Vugts en Collin van den Bergh. Nemelaer is hiermee zo goed als zeker van de 2e ronde, voor Helvoirt is het bekeravontuur hoogstwaarschijnlijk al afgelopen.

Volgende week weten we welke ploegen zich uit onze regio zich geplaatst hebben voor de 2e ronde. Naast de al eerder genoemde duels uit de poule van Hedel, BVV, BMC en Maliskamp, staan ook nog wedstrijden als Jan van Arckel – FC Engelen, Zwaluw VFC – Nieuwkuijk, RKKSV – Den Dungen en RKVSC – TGG op het programma.

Uitslagen 2e groepsronde beker:

11 september
CHC – Nivo Sparta 2-4
Unitas zat. – 0SC’45 5-0
Herovina – SV BLC 3-2

12 september
Helvoirt – Nemelaer 1-4
Emplina – Theole 2-1
Heeswijk – EVVC 2-3
Real Lunet – Best Vooruit 1-5
BVV – Maliskamp 2-3
BMC – Hedel 0-2
Vlijmense Boys – FC Engelen 0-1
HRC’14 – Jan van Arckel 1-2
SCG’18 – Haarsteeg 3-1
Buren – Zwaluw VFC 0-2
Blauw Wit’81 – Wilhelmina 1-3
Wadenoijen – Nieuwkuijk 1-6
Jong Brabant – RKDVC 3-0
RKVSC – RKKSV 1-9
TGG – Den Dungen 1-0
Alem – DSC 2-3
Audacia – ODC 2-1
Boxtel – Spoordonkse Boys 0-1
Avanti’31 – Avesteyn 1-1
NLC’03 – Nooit Gedacht 0-3
Nulandia – Maaskantse Boys 4-0
Schijndel – WEC 0-0

Foto’s: Gerald van Zanten

Geef een antwoord