Elf vragen aan… Kevin Kuiper

DEN BOSCH – Na een welverdiende vakantie was hij er vorige week, tegen Nivo Sparta weer bij in het hart van de CHC-verdediging. Vandaag heeft Kevin Kuiper weer een vrije dag, na de twee gele kaarten die hij tegen de zaterdag eersteklasser pakte. Als goedmakertje komt hij aan het woord in onze wekelijkse rubriek.

Naam: Kevin Kuiper.
Geboren: 1 juni 1995 in Den Bosch.
Club(s): Ik voetbal al vanaf mijn 6e bij CHC. In de jeugd heb ik een kort uitstapje gemaakt naar OJC, waar ik 2 jaar in de A1 heb gevoetbald.
Positie: Centrale verdediger.
Dagelijks leven: Ik woon sinds 2018 samen met mijn vriendin op De Groote Wielen, maar voorheen heb ik altijd op de Kruiskamp gewoond. Ik werk bij KEK BV als bedrijfsleider. Het bedrijf is van mijn pa, een echt familiebedrijf. Mijn hobby’s zijn voetballen, lekker Netflixen, uitgaan met vrienden of familie en fitnessen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is mijn kopkracht en positioneel goed staan. Zwak is de snelheid en mijn linkerbeen.
 2. Kunst- of natuurgras: Wij spelen en trainen op natuurgras, waar ook mijn voorkeur naar uitgaat. Op kunstgras zit ik altijd onder de schrammen en krijg ik eerder last van blessures.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, ik ben niet van de kleuren. Zwart past ook mooi bij ons thuistenue.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ons thuistenue; een wit shirt met lichtgrijze strepen, zwarte kousen en broek. Het tenue is van Adidas, echt een topmerk. Het mooiste sportpark vind ik dat van OJC Rosmalen.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap in 2019 met CHC in de 4e klasse (foto onderaan).
 6. Dieptepunt/grootste blunder: In de jeugd bij OJC A1 brak ik mijn middenvoetsbeentje. Uiteindelijk heb ik er daardoor anderhalf jaar uitgelegen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Mouad Hassan. Hij is nog erg jong, 20/21 jaar meen ik, maar heeft alles wat een spits nodig heeft. Snelheid, kracht, techniek en scorend vermogen. Mouad maakt het elke verdediger lastig, zelfs in de hoofdklasse of hoger.
 8. Voetbalhumor: In de 4e klasse speelden we een keer uit bij Teisterbanders. Ondanks dat we daar de periode verloren, was het erg gezellig in de kantine. Louis Schenk dacht in een volle kantine even een buikschuiver te maken en kwam vol tegen de knie van mijn zwager Kenny van den Heuvel. En die was uitgerekend in de eerste helft geblesseerd uitgevallen door een knieblessure. Iedereen lachte zich kapot, behalve Kenny. Maar achteraf kon hij er gelukkig ook om lachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik zou graag dit seizoen met CHC willen promoveren naar de 1e klasse. Naast het voetbal hoop ik in de toekomst, samen met mijn broer, het bedrijf over te nemen.
 10. Beste speler uit de regio: Younes Hadouir. Die gozer heeft zóveel kwaliteit. Die passeert op de achterlijn zelfs nog twee man. Helaas heeft hij er bijna een jaar uitgelegen met een knieblessure, maar laten we hopen dat Younes snel fit wordt.
 11. Opvallendste regioclub: Dat is lastig beoordelen, omdat het voetballen al bijna twee jaar stil ligt. Als ik toch een club moet kiezen, dan is dat voor mij Emplina. Heel knap hoe zij de laatste jaren meedraaien in de 2e klasse. Ik hoop dat wijzelf dit jaar een periode halen voor promotie. We hebben zeker de kwaliteiten om dat te laten slagen.
Foto boven: Gerald van Zanten

Geef een antwoord