Weekendoverzicht: bekerpoules ten einde

DEN BOSCH – Zoals we al eerder meldden, hebben 12 regioploegen zich geplaatst voor de volgende bekerronde. Daarnaast waren er dit weekend mooie competitiezeges voor FCK/De Hommel, OJC Rosmalen en FC Den Bosch. In ons weekendoverzicht nemen we onze volgers in vogelvlucht mee langs zo goed als alle regionale velden.

We trappen af met de meest spannende bekerpoule, waarin Hedel – met een knappe 3-2 zege op Maliskamp – zich als enige vijfdeklasser knap naar de eerste plaats knokte. BVV won met 0-1 bij BMC, maar kwam op doelsaldo tekort. TGG gaat wel door, hoewel het met ‘slechts’ 0-3 won van RKVSC. Treffers: Ramin Rafati, Bas van Zeelst en Ahmed Moujahid. RKKSV – Den Dungen eindigde in 2-6, maar dat was voor des keizers baard.

Engelen had een simpele middag in Ammerzoden (0-4), Emplina walste over Tricht heen (6-0), Real Lunet sloot een ‘Bommelse’ week (na dinsdag bij Nivo Sparta te hebben geoefend) af met wederom een zege. Tegen Roda Boys werd het zaterdag – hoewel de arbiter 1-2 als eindstand invoerde – 1-3. Real was al uitgeschakeld, Roda Boys gaat ondanks de nederlaag wel door. Wilhelmina won met 4-0 van Raamsdonk, er waren zevenklappers voor DSC (1-7 bij BZS) en ODC (2-7 bij LSV) en zeges voor SCG’18 (2-4 in Ophemert) en Haarsteeg (3-4 in Kerk-Avezaath, tegen Teisterbanders) in de Betuwe. We noteerden slechts één gelijkspel; Nemelaer op bezoek bij Wilhelmina’26 (2-2), maar ook dat was voor onze regioclub voldoende voor de 2e ronde.

Zuid II
In de districtsbeker van Zuid II wist RKSV Schijndel met een 1-4 zege in Stiphout de poule winnend af te sluiten, net als dorpsgenoot Avanti’31, dat aan een nipte 1-2 zege in Vorstenbosch voldoende had. Ook het Nooit Gedacht van trainer Henry van der Linden plaatste zich na een makkelijke 0-3 zege op Maaskantse Boys.

Competitieszeges
Er werd afgelopen weekend ook voor de competitie gespeeld en dat liep ook voor vrijwel alle regioploegen goed af. FC Den Bosch vloerde vrijdagavond koploper Jong AZ met 2-1 dankzij (opnieuw) twee goals van Roy Kuijpers. FCK/De Hommel blijft koploper in de eredivisie. Na 10 doelpunten vorige week, scoorde het nu in Den Haag liefst 15 keer. Het werd 5-15 op bezoek bij ZVV Den Haag. ZVS/Bodemflex startte, een niveau lager, de competitie met een 5-8 nederlaag tegen JCK/AISO. De Gestelse zaalvoetballers speelden goed en stonden halverwege nog voor, maar gaven het na rust uit handen.

OJC Rosmalen kwam, in de hoofdklasse, in actie tegen het Limburgse RKSV Minor en rolde die ploeg met 5-0 op. De wedstrijd kende vijf verschillende doelpuntenmakers: Dennis Knuiman, Saad Laazizi, René Geerts, Yamani el Aharcharou en ook de ingevallen debutant Kevin Brands scoorde, op aangeven van Toni Maric. Na vader Marcel, zo’n 20 jaar geleden, staat nu ook Kevin op de doelpuntenlijst van OJC.

Slechts 1-0
De wedstrijd van de week was Zwaluw VFC – Nieuwkuijk. De Vughtenaren konden alleen nog door bij een zege van minimaal 4 doelpunten verschil, maar het won slechts met 1-0. Wie anders dan Martin de Laat werd matchwinner, maar Nieuwkuijk gaat – na twee eerdere overwinningen op Buren en Wadenoijen – door in de beker. Voor Zwaluw begint de competitie volgende week met een thuiswedstrijd tegen het Osse FC Schadewijk, Nieuwkuijk wacht de derby in Drunen tegen RKDVC.

Volgende week
Ook voor de 1e tot en met 5e klasse begint volgende week weer de competitie. Er zijn meteen al een aantal leuke affiches: TGG – FC Engelen, EVVC – Helvoirt, RKDVC – Nieuwkuijk, Avanti’31 – Den Dungen en ODC – Schijndel, om er maar een paar te noemen. Later deze week blikken we weer vooruit met enkele spelers en trainers en aan het einde van het weekend volgt weer ons wekelijkse overzicht.


Uitslagen 3e groepsronde beker

18 september
WSC – Nivo Sparta 1-4
Roda Boys – Real Lunet 1-2
Wilhelmina’26 – Nemelaer 2-2
Emplina – Tricht 6-0
Heukelum – CHC 4-2
OSC’45 – NOAD’32 1-3
Olympia’60 – SV BLC 3-2
Stiphout Vooruit – Schijndel 1-4

19 september
EVVC – Erp 0-3
Marvilde – Helvoirt 5-0
Hedel – Maliskamp 3-2
BMC – BVV 0-1
Jan van Arckel – FC Engelen 0-4
HRC’14 – Vlijmense Boys 1-3
Ophemert – SCG’18 2-4
Teisterbanders – Haarsteeg 3-4
Zwaluw VFC – Nieuwkuijk 1-0
VCB – RKDVC 3-3
Wilhelmina – Raamsdonk 4-0
RKKSV – Den Dungen 2-6
RKVSC – TGG 0-3
BZS – DSC 1-7
DSS’14 – Alem 2-4
LSV – ODC 2-7
De Bocht’80 – Boxtel 2-5
Vorstenbossche Boys – Avanti’31 1-2

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord