‘Ik wens de meeste aanvallers veel succes’

HEDEL – Hij speelde al eens een jaartje bij Haaften en vertrok twee seizoenen geleden opnieuw bij Hedel. Maar Sander van Wijnen heeft het hoger acterende Roda Boys achter zich gelaten en is weer aangesloten bij zijn vertrouwde club. “Terug naar mijn vrienden, om gezellig in Hedel te voetballen”, vertelt hij. Zondag is, net over de Maas, RKVSC de tegenstander in een onvervalste derby.

Vanwege zijn nieuwe studie heeft Van Wijnen geen tijd meer om elke week twee keer te trainen. “Ik wil anesthesiemedewerker worden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Daarvoor volg ik nu een fulltime stage/werkopleiding, een HBO-studie. Ook in de avonduren. Daarom heb ik besloten terug te keren naar Hedel. Het is hier vertrouwd en we hebben dit seizoen een leuk team. Het is geen brede selectie, maar met de goede aanwas die we vanuit de A-jeugd hebben gekregen, kunnen we een sterke basis neerzetten. We hebben vooral een sterke verdediging. Met Mart Keijnemans centraal achterin wens ik de meeste aanvallers veel succes. Er staan ook veel voetballend sterke spelers op het middenveld.”

De 23-jarige Hedelnaar leek na zijn terugkomst weer met Louis Janssen te maken te krijgen. Niets bleek echter minder waar, toen de voormalig assistent-trainer toch bedankte voor het hoofdtrainerschap. “Dat vond ik heel jammer, want ik ken Louis persoonlijk goed en ik keek er naar uit om weer met hem samen te gaan werken bij Hedel. Maar ik blij dat Nicki (Beekwilder, red.) de nieuwe trainer is geworden. Die komt ook gedreven over en straalt dit ook uit naar de groep.”

Zeker tegen Velddriel
Van Wijnen speelt al vanaf zijn zestiende in het eerste elftal en zal ook zondag zonder twijfel de aanvallende middenvelder van het elftal zijn. In de 5e klasse B, tegen buurman RKVSC dus. “Altijd een mooie pot om te spelen”, zo vindt hij. “Velddriel heeft behoorlijk wat nieuwe spelers erbij gekregen. Ik denk dat het een lastige wedstrijd gaat worden, maar we zijn er klaar voor om te gaan knallen en gedreven om goed te presteren dit seizoen. Hoe dat gaat lopen? Dat vind ik altijd een goeie vraag. We hebben een sterk team en maken zeker kans om bovenaan te eindigen. Maar we zien het wel. We gaan in ieder geval elke week voor de winst. Zéker tegen Velddriel.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord