‘Ik denk dat dat gisteren wel gelukt is’

ENGELEN – Dankzij invaller Luca Schrier pakte FC Engelen zondag het tweede puntje van het nog prille seizoen. Na de eerdere 2-2 tegen TGG, eindigde het bezoekje aan het Oisterwijkse Trinitas in 1-1. “Ik moet mezelf bewijzen in de minuten die ik krijg”, vertelt de doelpuntenmaker een dag later. “En ik denk dat dat gisteren wel gelukt is.”

Al sinds hij voetballer is, speelt Schrier in de voorhoede. “Voornamelijk als centrale spits, maar sinds de voorbereiding van dit seizoen word ik af en toe ingebracht als linksbuiten.” De jongste zoon van voormalig hoofdtrainer Ron moet in de formatie van diens opvolger Anthony Lurling in de punt Quinten Vorstenbosch voor zich dulden. Net als tijdens de eerste competitieronde zat er voor Schrier ook tegen Trinitas niet meer op dan genoegen nemen met een invalbeurt. Op links dus. “En dat bevalt me best goed”, geeft hij eerlijk toe.

Zeker dankzij zijn echte spitsengoaltje zal de 21-jarige Bosschenaar met een goed gevoel terugdenken aan de regenachtige wedstrijd. “Ik had gemerkt dat de keeper de bal vaak los liet. Dus toen Fons (Bosman, juichend op de foto, red.) naar binnen kwam en op goal schoot, was ik er snel genoeg bij om de rebound erin te schieten.” Het leverde Engelen een puntje op, maar dáár baalt Schrier (zelf niet op de foto) wél van: “Het seizoen is niet begonnen zoals wij gehoopt hadden. Persoonlijk vind ik dat we op 6 punten hadden moeten staan. We zijn nog iets te slordig af en toe en dat heeft ons punten gekost.”

Bewijzen
Daar waar FC Engelen in de bovenste regionen werd verwacht, vinden we de club vooralsnog terug in het rechterrijtje. Maar dat is maar van korte duur, denkt Schrier: “Het is pas de tweede wedstrijd en ligt qua punten allemaal nog dicht bij elkaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Ik weet wat onze ploeg op de mat kan leggen.” Zelf hoopt hij daar ook zijn steentje aan te kunnen bijdragen. Het liefst natuurlijk vanaf de aftrap. “Binnen onze selectie zijn meerdere spelers beschikbaar per positie. De concurrentie is hoog, maar dat motiveert mij alleen maar meer. Ik moet mezelf bewijzen in de minuten die ik krijg en ik denk dat dat gisteren wel gelukt is.”

Foto: André Nouwens

Geef een antwoord