Weekendoverzicht: weer 4 tegengoals

DEN BOSCH – Het was een weekend van regen en dus een aantal afgelastingen, maar vooral van Jaouad Chraou die OJC Rosmalen pijn deed, Alem wat 8 doelpunten produceerde, een Waal- én een Maasderby die allebei in een gelijkspel eindigden en mooie overwinningen voor onder meer Haarsteeg (op TGG), Maliskamp (op Wilhelmina) en CHC (bij Real Lunet). In ons weekendoverzicht aandacht voor het gros van de (maar let op: niet alle!) uitslagen, doelpuntenmakers en bijzonderheden.

Het regende de hele zondag en dat betekende dat de wedstrijden van Nemelaer, Helvoirt, BVV en Vlijmense Boys werden afgelast. In de 3e klasse C gingen echter wel gewoon alle wedstrijden door en daar vielen enkele doelpuntenfestijnen te noteren. Te beginnen met Alem, dat bij RKTVC met liefst 2-8 won. Mats Steenbekkers en Mart van Boxtel waren beide goed voor een hattrick, Tom Loobeek en Jens Steenbekkers maakte het achttal doelpunten vol. Ook SCG’18 is opvallend goed aan het seizoen begonnen. In Kerkdriel werd een 0-4 zege geboekt. Boyd van Dijk was twee keer trefzeker en Arthur Bot en Rody van Gaal maakte het kwartet vol.

Ook een ruime zege voor Nooit Gedacht, dat ODC met 5-0 voor de bijl liet gaan. Lars Hendriks, Bob van Iersel, Tim en Ken Bissels en Sam van Sluis scoorden voor de Geffenaren. Naast SCG en Nooit Gedacht heeft ook Avanti’31 nog een 100% score. Tegen DVG werd het 0-3 dankzij Roel Kappen, Koen van Engeland en Mauro Brus. Loic Kengawe zorgde er met zijn treffer voor dat BMC FC Schadewijk knap op 1-1 hield en die stand stond ook na afloop van Schijndel – Zwaluw VFC op het bord. Doelpunten kwamen daar van Bjorn Blummel en Steffan Moes.

In 5B stond de enige derby in onze regio op het programma. De ‘Maasderby’ tussen RKVSC en Hedel kende geen winnaar: 3-3. Leon van Gulik (2x) en Jimmy Floor waren trefzeker voor de Velddrielnaren, Tim Quik, Roel Bruijgom en Martin de Waal scoorden namens Hedel. Emplina (2F) moest eveneens genoegen nemen met een gelijkspel. Tegen DAW werd het 2-2 door doelpunten Vincent Lathouwers en Martijn van Helvoort. EVVC verloor opnieuw, nu van Olympia’18, en incasseerde wederom 4 tegendoelpunten. Bart Haerkens wist wel de eer te redden.

Twee strafschoppen
Haarsteeg zegevierde knap – met 10 man – met 3-1 tegen TGG. Bas van Zeelst scoorde voor de bezoekers en Jim Thewessen pareerde twee strafschoppen (!), maar dankzij Koen Sleutjes, Gijs Douma en Dave Treuren gingen de punten toch niet mee naar Den Bosch. Nieuwkuijk, ook in 3B, hield ze wel op eigen bodem. Het won dankzij John van Dommelen en Rick van Buul met 2-1 van Baardwijk. Engelen – Trinitas eindigde in 1-1, met Luca Schier als goalgetter.

In de 4e klasse G was er een knappe zege van Maliskamp op Wilhelmina. Via doelpunten van Jasper van Schijndel en Lauran de Bekker leidde de rood-witten met 2-0 bij rust. Vlak voor tijd scoorde Jasper Netten nog voor de Saren-ploeg, maar daar bleef het bij. Ook een zege voor Nulandia: met 2-0 tegen Buren (Juul Ruijs en Teun van der Donk).

Waalderby
Dan naar de 1e klasse C op zaterdag, waar de Waalderby tussen Nivo Sparta en WNC op het programma stond. Jesse Dibbets zette de Waardenburgers op voorsprong, maar het doelpunt van de Rosmalenaar bleek niet genoeg voor drie punten. Nivo-aanvoerder Frenk Schaap bepaalde na rust, vanaf elf meter, de eindstand op 1-1.

In de 3e klasse D waren de gebroeders Van den Berk belangrijk namens BLC tegen NEO’25. Nadat de thuisploeg een 2-0 voorsprong nam, produceerde Niels Nagtzaam de aansluitingstreffer, waarna Jori van den Berk voor de 2-2 tekende en zijn broer Bas in de een-na-laatste minuut voor de 2-3. Het leverde de eerste punten op voor BLC.

Voormalige spelers
Ook op zaterdag al stonden OJC Rosmalen en UDI’19 tegenover elkaar. Niet echt een derby, maar op hoofdklasseniveau juist wel. Het was voor OJC een weerzien met voormalig jeugdspeler Jeroen van Schoonhoven en oud-topschutter Jaouad Chraou. Beiden lieten zien het voetballen nog niet verleerd te zijn en de inmiddels 32-jarige Waalwijker liet zien nog te kunnen scoren op De Groote Wielen. Twee keer lukte het hem zelfs, waarmee de Udenaren een 1-2 zege boekten. Het doelpunt van OJC kwam op naam van Kevin Brands.

In het zaalvoetbal had FCK/De Hommel een dubbel weekend. Op vrijdag bekerde het verder, na een 2-5 zege in Ede op de plaatselijke ZVV. Zondagavond moesten de Bosschenaren ook nog voor de competitie spelen. In Apeldoorn werd het liefst 1-9 tegen AGOVV.

Twee keer rood
De wedstrijd van de week was Real Lunet – CHC en werd op de vroege zaterdagavond een prooi voor de Bosschenaren. Via een kopbal van Wesley Meeuwsen nam CHC de leiding, doelman Recep Uluman stopte een strafschop van Murat Dogan, en Meeuwsen verdubbelde met z’n tweede treffer de voorsprong. Daarna moest Real met 10 man verder, na twee gele kaarten van Daniel Kengawe, en liep CHC uit naar 0-3 via Mouad Hassan. Enes Sonay deed vijf minuten voor tijd nog wat terug, maar in de absolute slotfase beoordeelde Jesse de Vries een terugspeelbal verkeerd en werd de nederlaag nog extra pijnlijk voor Real. De doelman beroerde de bal met de hand, moest met rood vertrekken en CHC bepaalde de uitslag – voor de derde treffer van Meeuwsen – op 1-4. CHC is na twee speelronden op 4 punten gekomen, Real Lunet moet het doen met 1 punt.

Volgende week hebben we misschien niet échte derby’s, maar wel een paar leuke wedstrijden tussen twee regioclubs: Zwaluw VFC – ODC, Nieuwkuijk – BVV, BMC – Schijndel en SCG’18 – Nooit Gedacht.

Foto’s: Jurgen Hamers | Gerald van Zanten | Marco Oomen

Geef een antwoord