Zien we Stephan Netten nog terug?

DEN BOSCH – In de voorbereiding deed ie – wegens spelerstekorten – nog wel een keer meer met het eerste van TGG, maar daar blijft het wat Stephan Netten betreft bij. “Nee, ik ben lekker in een vriendenteam aan het voetballen. Gruwelijk, met m’n oude maatje”, vertelt hij vol bravoure over zijn transfer van CHC 1 naar TGG 2. We kijken nog een keer terug op een bewogen carrière. “Trots dat ik het hoogste amateurniveau heb gehaald.”

Met de integratie binnen zijn nieuwe elftal zat het wel goed: “Ik had pas één hele keer meegetraind en mocht toen al meteen mee op weekendje weg”, lacht Netten. Het geeft wel aan dat er andere prioriteiten zijn gaan gelden in het (voetbal)leven van de 34-jarige verdediger. “Van de zomer was ik druk met een verbouwing, mijn werk, gezin, noem het maar op. Gelukkig heb ik wat gas teruggedaan qua voetballen. Die tijd kan ik heel goed gebruiken.”

Hoe anders was het het afgelopen anderhalve decennium. Netten voetbalde bij BVV, Nivo Sparta, RKJVV, Achilles Veen, weer Nivo Sparta en BVV, White Boys en CHC. “De hoogtepunten uit mijn carrière?”, herhaalt de Bosschenaar onze logische vraag. “Dat ik het allerhoogste amateurniveau heb gehaald. We speelden met Nivo Sparta tegen clubs als IJsselmeervogels en Spakenburg, dat was toen veruit de beste hoofdklasse van Nederland. Met Achilles Veen heb ik ook nog een jaartje op dat niveau gevoetbald. En we haalden met BVV – als derdeklasser – de bekerfinale, dat was ook een hoogtepunt. Verder ben ik eigenlijk nooit geblesseerd geweest. Natuurlijk had ik wel eens last, maar ik heb er nooit maanden uit gelegen.”

Echte motivatie
Vorig jaar begon Netten nog aan een nieuw, laatste avontuur bij CHC. Daar ging echter, vanwege de coronastop, al vroeg een streep door. Een tweede poging zat er niet in. “Ik had graag nog doorgegaan, maar heb het privé gewoon te druk”, geeft hij als reden. “En de echte motivatie was ook weg, kwam ik achter in de coronaperiode.” Een tandje terug dus. Terug naar TGG 2. “Daar voetbalde een vriend van me, waar ik in de jeugd altijd mee heb gespeeld. En meer oude bekenden. We hebben een leuk team, met mensen die kunnen ballen maar – net als ik – wat rustiger aan willen doen. En sommigen die denken dat ze – als ze echt willen en hun best doen – makkelijk met het eerste mee kunnen.”

Nettten voetbalde met veel grote namen uit het regionale amateurvoetbal. Gevraagd naar de spelers die hem het meest bij zijn gebleven, komen er enkele naar boven: “De beste spelers waar ik mee heb gevoetbald zijn Younes Hadouir, Imad Hamria, Patrick Peelen en Theo Lucius. Er zijn er ook een paar voorbij gekomen met mooie karakters. Vooral bij Nivo Sparta, waar Björn Jongste onze aanvoerder was. Veruit de oudste, maar toch altijd een van de fitste van de selectie. Die is nu boven de 40, maar zou bij heel veel clubs in Den Bosch nog gewoon spelen. Theo Lucius is er ook zo eentje. Die werd als oud-prof trainer bij The White Boys en speelde gewoon iedere wedstrijd mee, met twee vingers in de neus. Echt een hele goede vent ook. Ik heb trouwens met Rick Adjei gespeeld, bij Achilles Veen. Die werd op 35-jarige leeftijd al hoofdtrainer van Kozakken Boys. Dat vind ik ook wel echt knap. En Niels Blom is nu natuurlijk de trainer van Nivo Sparta. Dat vind ik ook mooi voor de club en voor hem.”

Zelf ook genieten
Het zou zomaar kunnen dat we Netten zelf ook nog terug gaan zien als coach in het regionale voetbal. “Ik heb altijd geroepen dat ik trainer zou worden wanneer ik stopte met voetbal”, geeft hij toe. “Ik ben ook al trainer geweest van de B1 van BVV. Dat vond ik echt leuk, het was ook echt een team waar muziek in zat. Maar momenteel zou ik niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen. Als ik het dadelijk wat rustiger krijg en het past weer privé, wie weet. Ik kan redelijk praten en spreek en begrijp vooral de taal van de jeugd van nu. Dat is belangrijker tegenwoordig dan een oefening uit kunnen zetten. Maar dan moet het wel wat zijn waar ik wat mee kan. Ik wil zelf ook kunnen genieten van mijn team.”

Geef een antwoord