Peters duikt op als directeur bij Roda

BERLICUM – Niet lang na zijn afscheid als profvoetballer is Jordens Peters een nieuw avontuur aangegaan. De 34-jarige Berlicummer is vanaf 25 oktober algemeen directeur van Roda JC. Hij wordt daarmee al de achtste – en veruit jongste – persoon die de afgelopen drie jaar in die functie actief is bij de Limburgse eerstedivisionist.

Zie ook: Jordens Peters traint mee bij BMC (24-09-’21)

Peters voetbalde 7 seizoenen in het eerste elftal van FC Den Bosch, de club waar hij zijn opleiding genoot, en groeide de afgelopen 9 jaar uit tot boegbeeld van Willem II. De voormalige aanvoerder gaf in mei aan te stoppen als speler en sprak onlangs met de Tilburgers over een mogelijke baan in de organisatie. Toen die niet beschikbaar bleek (“gezamenlijk geconcludeerd dat we Jordens momenteel niet de uitdaging kunnen bieden waarnaar hij op zoek is”, aldus Martin van Geel), schakelde Peters verder. Hij werd een week later prompt gepresenteerd als de nieuwe algemeen directeur van Roda.

Al drie jaar mee bezig
De in Berlicum opgegroeide – en de afgelopen maanden bij BMC meetrainende – Peters volgde tijdens zijn actieve carrière verschillende universitaire managementstudies. “Ik ben langzaam naar deze rol toegegroeid”, vertelde hij bij zijn aanstelling. “De afgelopen jaren kampte ik met kraakbeenproblemen in een knie. Elke wedstrijd kon mijn laatste zijn, zo erg was het. Ondertussen ben ik me alvast gaan concentreren op een managersfunctie. Ik ben al drie jaar bezig met deze stap.”

Via Jurgen Streppel, momenteel hoofdtrainer van Roda en eerder Peters’ oefenmeester in Tilburg, raakte Peters met Roda JC in gesprek. De inwoner van Maaskantje moet er voor gaan zorgen dat de Limburgers zo snel mogelijk in rustiger vaarwater terechtkomen. En intern voor verbinding zorgen. De club wil terugkeren naar de eredivisie, maar vooral weer de trots van de regio worden. “Ik wil mijn gezicht laten zien aan sponsoren, vrijwilligers en supporters. Iedereen zoveel mogelijk bij de club betrekken.”

Foto: website Roda JC

Geef een antwoord